Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 травня 2013, 22:55 Інше
Зони відпочинку у столиці заливає вода
Зони відпочинку у столиці заливає вода

Підмочений Київ. Рівень води у Дніпрі й Десні зростає. У столиці вже залило кілька пляжів на Оболоні та в Гідропарку, вулицю Труханівську й перехід біля Гаванського мосту.

Пляж "Венеція" в Гідропарку тепер цілковито виправдовує свою назву. Від берега тут лишився невеличкий шматочок. Решта - під водою. Ринула річка на суходіл неочікувано.

Володимир, охоронець:

- Нікому ничого не треба, всі якісь безразличні, хоть би попередили, шо так и так, шоб люди підготовились. Я охраняю три гектари землі, і половина з них залита.

Залило дерева, сміттєві контейнери, шезлонги.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Велика вода всім додала клопотів. Так, відпочивальники у Гідропарку мусять, аби дістатися переодягалень, пройти метрів з десять по воді.

Затопило тут не лише пляжі. Поряд - футбольне поле. Його доглядачі самотужки копають рівчачки, щоб вода відступила.

Олег, адміністратор:

- Надо ж её как-то убирать, видите, она ж не впитывается, надо ж делать каналы, чтоб она куда-то стекала.

Власникам місцевих кав'ярень також непереливки. Ще кілька днів тому в цьому закладі відпочивали та гомоніли люди. Нині ж тут плавають рибки та кумкають жаби.

Анатолій, відпочивальник:

- Если обратить внимание, то верховодка и плотвичка наблюдаются, просматриваются прямо на территории кафе.

На Оболоні ситуація не ліпша. У воді тир та дитячий майданчик. Місцеві спортсмени кажуть: ще вчора й турників дістатися було складно.

- Вот труба и дерево, там ещё пляж нормально, мы ходили может, недели две назад. Вот приблизительно вот здесь уже была вода.

Сьогодні вода потроху відступає від берега. Утім, люди бояться - може знову повернутися. Не заперечують цього й синоптики.

Микола Кульбіда, директор Українського Гідрометцентру:

- Кожного дня рівень води зростає від 2 до 17 сантиметрів і на всій території, що прилягає до річки Десна, вони затоплені шаром води, який місцями досягає майже двох метрів. На один і сім десятих метра за останні дні зріс рівень води у Києві, ще зростання води може сягнути 15-20 сантиметрів.

Максимально вода підніметься 15-20 травня. А це означає, що ще більше затопить.