Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 травня 2013, 10:53 Інше
Підліток на Прикарпатті повісився через звинувачення у підпалі
Підліток на Прикарпатті повісився через звинувачення у підпалі

Підліток наклав на себе руки, а у своїй смерті звинуватив родичів, які начебто підозрювали його в підпалі господарського приміщення. Перед тим, як скоїти самогубство, хлопчик написав записку і зателефонував до міліції.

Того дня нічого не віщувало лиха. 15-річний онук допомагав дідові господарювати. А вже за годину підлітка знайшли на горищі в зашморзі.

Іван Чукур, брат померлого:

- Брат тут лежав, в нього рука ще тут набік стояла, тут знайшли міліціонери передсмертну записку, в якій він повідомив. Вибачається перед нашими рідними, перед мамою, і сказав, що в моїй смерті винуваті тетя Оля, вуйко Василь і Сергій.

Згарище на місці стайні. Через цю пожежу хлопець буцімто й вирішив укоротити собі віку. Родичі-сусіди твердили, що саме він підпалив споруду. Та це дитина заперечувала, а за хвилину до суїциду підліток зателефонував до міліції і вкотре спробував переконати, що не винуватий. Потім кинув слухавку.

Василь Балковий, прокурор Косівського району:

- В ході розмови неповнолітній факт підпалу сараю сусідів своїх і родичів заперечив. Будь-яких інших доказів, які б свідчили про те, що саме неповнолітній причетний до вчинення підпалу, відсутні.

Перед тим з Володею розмовляв дільничний, якого викликали родичі-сусіди. Мати хлопчика розповідає: після тієї розмови та звинувачень син, ймовірно, й вирішив заподіяти собі смерть.

Ольга Палаганюк, мати померлого:

- До мами подзвонила моєї і сказала, що це стопроцентово зробив Володя, і буде класти чорний акафіст на нього, а участковий сказав, що він зогниє в тюрмі.

Хлопця обмовляли даремно, впевнені його близькі. Присадибна споруда могла згоріти через весняні толоки, що їх влаштовують перед святами.

Іван Чукур, брат померлого:

- Сусід напередодні приїздив наводити порядки, напередодні спалював траву, може, звівалися вітри, може, звідти десь недопалок, ви розумієте, ліс, він тримає все у собі, і десь вночі вітри були і роздуло, воно і згоріло.

Рідні, на яких підліток вказав у записці, на вулицю не виходять і ні з ким не спілкуються. А в родині тепер ворожнеча. Мати після поховання сина має намір поїхати з села. Прокуратура вже розпочала кримінальне провадження. Сусідам інкримінують доведення до самогубства.