Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 квітня 2013, 03:37 Інше
На Житомирщині молода п'яничка залишила синочка гинути у калюжі
На Житомирщині молода п'яничка залишила синочка гинути у калюжі

9-місячний хлопчик утопився в калюжі на Житомирщині, бо мати не змогла витягти малого з багнюки. Приблизно опівночі п'яна 18-річна ненька поверталася з синочком додому, візочок перекинувся й дитина впала в брудну воду. Молодиця ж так і пішла додому без немовляти.

Того вечора серце бабусі було неспокійне, коли онука з правнуком вже надвечір зібралася на прогулянку.

Олена Володимирівна, бабуся затриманої:

- Інно, куди ти ідеш?

- Бабушка, я вернуся скоро, я пойду курить.

- Ну то не йди, скоро вечір.

- Я скоро вернусь.

Марно жінка чекала на дітей. 18-річна мати повертатися додому не квапилася. Із сином рушила до центру міста, гуляти з друзями.

Затримана:

- Пішла в город погуляти з ним, йшла назад, зустріла друга, сіли в паркі, сіли, випили літр пива.

Що обсяги спиртного були незначні, правоохоронці сумніваються. Повертаючись додому вже опівночі, п'яна мати не втримала візочка: він перекинувся і 9-місячний хлопчик звалився в багнюку. Поведінка молодої матері слідчих шокувала.

Василь Дячук, перший заступник керівника УМВС України в Житомирській області:

- Коли ця дитина впала в болото, вона намагалася допомогти і не змогла. Тобто вона взагалі не усвідомлює своїх дій. А в подальшому вона пішла додому і нічого більше не робила.

Покинувши перекинутого візочка і власного сина в калюжі, мати спокійно почвалала до оселі. Надворі чекала перелякана бабуся. Не побачивши правнука, помчала в темряву.

Олена Володимирівна, бабуся затриманої:

- Я боса, як була у чому, так і побігла. А темно так надворі. Я його схватила на руки і бігом в хату. У грязі такий був. Я його розділа, помила, ми давай гарячою водою ручки йому розтирати да ноги.

Затримана:

- Він ще живий був, ми принесли його в хату, помили його, розділи, давай його укутувати, розтирати, такий живенький ще був, улибався, дивився на мене. Через хвилин 10 вже помер.

Медики з'ясували - дитина захлинулася. Правоохоронці вирішують, за якою статтею карати горе-матір.

Василь Дячук, перший заступник керівника УМВС України в Житомирській області:

- Один з варіантів у нас є, це залишення у небезпеці цієї дитини, розглядається також версія навмисного вбивства. І також, з урахуванням усіх характеризуючих даних нашої підозрюваної, в тому числі невиконання своїх обов'язків, злісне невиконання обов'язків по вихованню дитини.

Два роки тому, у свої 16-ть, дівчина вже мало не потрапила за ґрати. За пограбування. Тоді відбулася обмеженим терміном. Нині ж - за те, що кинула свою дитину помирати - може дістати трирічне ув'язнення.