Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 квітня 2013, 00:20 Інше
Відключення гарячої води - за та протии
Відключення гарячої води - за та протии

У Києві планово перекривають гаряче водопостачання. Комунальники зазначають: такі заходи вкрай потрібні, щоб відремонтувати спрацьовані тепломережі перед опалювальним сезоном. А ось думки містян з цього приводу - інші.

Про перекривання гарячої води в будинках ЖЕКівці попередили завчасно, та мешканців столичних районів Біличів і Академмістечка, які перші у списку Київенерго, ця новина не тішить. Тим паче, що цьогорічна зима затяглася аж до квітня.

Тетяна, мешканка м. Києва:

- В квартире холодно, нет воды горячей, отопление отключили, на улице холодно. Главное, чтобы не поболели. Так что теперь будем надеятся, что это ненадолго, только на неделю.

Олена, мешканка м. Києва:

- По-моему, невовремя отключили. Нет, чтобы летом отключить, они сейчас это сделали. Вода с крана бежит холоднейшая! Такая, что это вообще. Греем на газу. Некоторые установили специальные титаны вот такие, что воду греют. Ну у кого, если позволяет возможность, ставят. Финансы, как говорится.

Тимур знайшов кошти і заради здоров'я свого малюка встановив бойлера - щоб гаряча вода була завжди. Та її бракує.

Тимур, мешканець м. Києва:

- У нас есть бойлер, нам повезло, а вообще очень сложно с маленьким ребенком. Это невозможно: постоянно греть воду, помыть руки. Огромный бойлер не поставишь, а маленький бойлер только на принятие душа ребенку и мытье посуды, и все.

Комунальники переконують: перекривати воду потрібно. Бо ліпше поремонтувати труби нині, щоб не сталася аваря взимку.

Григорій Саєнко, заступник керівника Київенерго:

- Передбачити пошкодження неможливо, оскільки більшість теплових мереж Київенерго і Києва вичерпали свій ресурс, і понад 60 % вимагають заміни.

Декотрі містяни розуміють проблеми комунальників і ладні перетерпіти тимчасові незручності.

Таїсія, мешканка м. Києва:

- Профилактику обязательно делать, обязательно надо! Тем более, что сколько лет эти трубы лежат. Дай бог, чтобы оно работала тогда, как положено.

Щоб компенсувати брак гарячої води, ЖЕКівці поступляться мешканцям.

Григорій Саєнко, заступник керівника Київенерго:

- За цей період ніяких нарахувань ЖЕКам не буде, тому що теплова енергія не подається на гаряче водопостачання.

У Київенерго запевнили - травневі свята кияни відзначать з гарячою водою. Та починаючи з 13 травня її поетапно перекриватимуть в усіх районах столиці.