Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 квітня 2013, 22:26 Інше
У Росії знищили незаконну забудову, залишивши людей без грошей та житла
У Росії знищили незаконну забудову, залишивши людей без грошей та житла

Бульдозерами знесли багатоповерхівку в російському Краснодарі. Так місцева влада бореться з незаконними самобудами. Пайовики, які заплатили за квартири, до останнього не знали, що їхні майбутні житла нелегальні. Попри це місцевий суд вирішив - будинок треба зруйнувати. Майже два тижні люди обороняли споруду. Приборкали ошуканих інвесторів правоохоронці.

Всі під'їзди до новобудови правоохоронці заблокували зранку. Потім до шестиповерхівки підігнали екскаватори. За мить почали руйнувати.

У людей, котрі дивилися на знесення, не витримували нерви. Одні голосили, інші до останнього боронили житло, за яке заплатили останні гроші. Найвідчайдушніші забарикадувалися у квартирах. Та навіть це не допомогло: спецпризначенці оперативно витягли всіх на подвір'я.

Зруйнувавши частину фасаду, бульдозер взявся валити будинок з іншого боку. За кілька хвилин власники помешкань втратили все.

- Где вы были на стадии котлована, когда этот дом строился? Вы знаете, сколько людей здесь вложило денег?

Андрій Крищенко, пайовик:

- В душе просто пусто, пусто. Расстройство неимоверное. Надо же, 130 семей кинули и как-будто так и должно быть.

На офіційному сайті адміністрації Краснодару вже заявили - остаточно будинок знищать за кілька днів. Про жодні компенсації власникам квартир поки не йдеться.