Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 квітня 2013, 22:39 Інше
Україна реагує на теракт у Бостоні
Україна реагує на теракт у Бостоні

Троє загинули, майже 150 - поранені. Такі жахливі наслідки вибухів, що пролунали в американському Бостоні під час проведення щорічного марафону. В змаганнях узяли участь і шестеро українців. Дипломати запевняють - ніхто з них не постраждав.

Минуло кілька хвилин після того, як українці  Андрій і Валентина перетнули фінішну лінію Бостонського марафону. Коли відійшли далі, позаду рвонуло.

Валентина, учасниця марафону:

- Вибухи за спинами були схожі на феєрверк, або, можливо, фінішування якоїсь відомої людини. Та коли розсіявся дим, і всі побачили, що там шматки ніг і рук.

Загуркотіло двічі на глядацьких трибунах. Мить тиші і - крики, ґвалт, паніка, звуки сирен. Свідки події з жахом пригадують ці моторошні секунди.

Свідок теракту:

- Найгірше, що вибухнула не одна бомба, а дві. Не знаєш, у якому напрямку тікати. Можеш побігти в один бік, і там рвоне. Я бачив, як падали поранені. Людей охопила паніка, а що б коїлося, якби бомб було три або чотири.

Ще 5 таких саморобних пристроїв знайшли правоохоронці у сміттєвих баках. Пекельні машинки вже дослідили вибухотехніки, й констатували - терористи напхали бомби цвяхами та лезами, аби уразити якнайбільше людей.

Барак Обама, президент США:

- Ми дотепер не знаємо, хто таке скоїв і чому. Поки що невідомі всі факти, і поспішати з висновками не варто. Проте будьте певні - докопаємося до суті. Неодмінно знайдемо винних, і ці люди чи групи неодмінно відчують на собі всю силу закону.

Бостонський теракт позбавив життя трьох людей, зокрема й восьмирічного хлопчика. Та постраждалих вже 144, з яких більше 20 у критичному стані.

Євген Перебийніс, в.о. керівника департаменту інформаційної політики МЗС України:

- За інформацією поліції міста Бостон, отриманої нашим посольством, серед загиблих і постраждалих громадян України не було. Зараз наше посольство намагається зв'язатися з українцями, які повинні були брати участь у марафоні, з тим, щоб особисто, у особистій розмові переконатися в тому, що вони почуваються добре.