Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2013, 12:40 Інше
Столичний транспорт дістають із снігового полону за допомогою БТРів
Столичний транспорт дістають із снігового полону за допомогою БТРів

Циклон пішов геть. Синоптики прогнозують: морозяно буде ще до кінця тижня, натомість опадів боятися вже не варто. Тим часом країна долає наслідки триденної стихії. На Київщині понеділок оголосили вихідним, принаймні, для бюджетників. Тож комунальники отримали один додатковий день для прибирання.

Дві з половиною доби столицю засипало снігом. Величезні замети прибирають комунальники й дорожні служби. Певних успіхів вже вдалося досягти, так, на Троєщині й Борщагівці від сьогодні почали курсувати швидкісні трамваї. Розчистили й більшість автошляхів, тож почали їздити тролейбуси й автобуси. Утім, проблем ще багато. Водії трамваїв кажуть: чергують біля вагонів цілодобово. Бо ж рухатися замерзлими коліями - неможливо, а покинути транспорт не мають права. 

Леопольд Петрович, вагоновода:

- У нас є снігоочисні вагони, але по такому вони не можуть там пройти, кругом по півметра снігу лежить. Щоб потім витягтися, дак я оце чищу сніг.

Євген, мешканець м. Києва:

- Це магістральна лінія трамваїв, котра об'єднує вокзал з Куреневкою, з Подолом і з Борщагівкою. Трамваї обіцяли запустити сьогодні до ранку, однак ніякої можливості немає, бо трамвайні колії викатали в сорокасантиметровий лід під ним. 

Поряд - на вулиці Артема - працівники Київпастрансу визволяють зі снігового полону тролейбуса. Люди кажуть: сил вже немає, бо за останні три доби витягли з кучугур кількадесят рогатих. 

Сергій Ткаченко, працівник Київпастрансу: 

- Тролейбус стоїть з суботи, скільки витягли? Щаз скажу - вчора сорок штук. Нам вчора помогали на бронетранспортерах, воєнні помогали.

Неподалік на перетині вулиць Дмитрівської й Павлівської та на Ярославовім Валу - тисняви. Заважають машини, що їх водії кинули обабіч. Є й такі кермувальники, котрі поставили свої автомобілі на вже почищені місцевими мешканцями під'їзди будинків. Ті ж водії, які попри прохання комунальників скористатися громадським транспортом, зранку рушили своїми залізними кіньми, тепер скаржаться на непосипані та нерозчищені дороги. 

- Давай-давай по чуть-чуть.

- Давай-давай.

- Конечно, буксуют, важко добиратися, очень.

- Дуже погано. Дуже нечищена, погано працює наша влада.

Натомість вантажівки, які застрягли на узбіччях на під'їздах до Києва, потроху витягають за допомоги БТРів. 

Юрій Адамов, керівник відділу Держслужби України з надзвичайних ситуацій:

- Залишаються ось такі фури, ми сьогодні зранку чотири машини евакуювали. 

Наслідки негоди столична влада обіцяє подолати вже найближчими днями. Чи впораються прибиральники - побачимо.