Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 березня 2013, 00:00 Інше
Україна знову в міцних лещатах зими
Україна знову в міцних лещатах зими

Україна знову в міцних лещатах зими. Хуртовини, ожеледь та мороз хазяйнують на всій території. Найгіршими погодні умови будуть вихідними. Тож Державтоінспекція радить кермувальникам утриматися від поїздок автомобілями. 

В Україні знову сніговий апокаліпсис. Вінницю засипає снігом. Від ранку білий покрив подекуди сягає 40 сантиметрів. Переважна більшість приміських рейсових автобусів не дістається обласного центру вчасно. Муніципальний транспорт також працює з перебоями.  

Луцьк теж у полоні циклону. З ночі в обласному центрі віхолить, стовпчики термометрів опустилися до - 10. На периферії міста, як і тиждень тому, "десант" із мітлами й лопатами. 

В Івано-Франкувську негода накоїла чимало лиха: позасипала дороги та створила затори. Для вантажівок на Прикарпатті вже перекрили кілька автошляхів. Адміністрація рекомендувала скоротити навчальний і робочий день, щоб люди могли дістатися домівок.

Марина Борисполець, кореспондентка: 

- Ось така весна - лише квіточки. Синоптики прогнозують: найбільше хурделитиме в ніч з 22 на 23 березня. ДАІ закликає автомобілістів утриматися від поїздок, а якщо вже вирушили, то запасайтеся термосами з гарячими напоями. 

У столиці ж хуртовинити почало ще вдосвіта. До обіду так закрутило, що й світу не видно. Пішоходи скаржаться: пересуватися такими вулицями можна хіба що на лижах.

- Не те слово, слизько дуже.

- Жах, це просто жах.

Обуренню водіїв взагалі немає меж, кажуть, дороги, мов ковзанка.

Олександр, водій:

- В одному місті тільки чистили, в інших нечищені і не посипають, заносів багато, буксувань.

- Где обещанные люди, которые будут что-то чистить, что вообще происходит в этой стране, безобразие.

Затори заблокували Київ. Та й вільними шляхами їхати більше ніж 30 кілометрів за годину - нереально. Хто рухається швидше, потрапляє в отаку ситуацію: чотири автівки зіткнулися на вулиці Чорновола через те, що одна з них вискочила на зустрічну. 

Роман, водій "Хюндая":

- По тормозам ударив і мене винесло на зустрічну, і потягнув всі ці машини. Я не встиг набрати, ну, можливо, 50 км. 

Олександр, водій "Фольксвагена":

- Я думаю, не меньше 70, потому что я видел, как он летел ещё от того светофора.

Чергова аварія вже за двісті метрів. Водії кажуть - автівки зіткнулися, бо слизька дорога. 

Ігор, водій "Ауді":

- Ну, як вийшло: машину понесло в сторону, ми їхали збоку - в сторону понесло машину. 

Не легше й пасажирам громадського транспорту, мало того, що негода швидко їхати заважає, то ще й водії неуважні. Так на вулиці Дмитрівській кермувальник припаркував своє авто просто біля трамвайних рейок. 

- Надо бить.

- Такая погода, а он себе стал и пошел, вот мы его.

- Штраф такий, щоб півмашини оддав.

Тим часом у Києві вже оголосили надзвичайний стан. Синоптики прогнозують, що вітер, сніг і морози господарюватимуть в Україні всі вихідні.