Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 березня 2013, 12:40 Інше
В Японіі вигадали надсучасну систему захисту банківської інформації
В Японіі вигадали надсучасну систему захисту банківської інформації

Японські програмісти вигадали надсучасну систему захисту банківської інформації. Охоронці кібер-простору кажуть, що жоден гакер її не взламає.

Популярність електронних платежів в інтернеті зростає з кожним роком, адже вони значно полегшують життя. Водночас більшає крадіжок: віртуальні злочинці дізнаються паролі доступу до банківських рахунків та карток. Завдяки троянським програмам проникають до комп'ютерів користувачів. І коли платник набирає код - роблять знімок екрана, а далі - справа техніки. Найліпші розумники-програмісти світу сушать голови над тим, як відбити атаки гакерів.  

Кейта Ватанабе, розробник програми: 

- Я наведу таку аналогію. Системи захисту від чужого проникнення - це немов сигналізація в будинку. Вона дзвонить, коли злодій всередині. Та віртуальні крадії дедалі хитріші, і не завжди комп'ютерне убезпечення спрацьовує.  

Як все ж таки заплутати гакерів - вигадали японці. Коли користувач натискає клавіші, на екрані з'являються двадцять хибних курсорів комп'ютерної миші, тож злочинці не зможуть зрозуміти - який з них правильний.

Кейта Ватанабе, розробник програми:

- З першого погляду може здатися, що й користувач заплутається. Але це не так. Дослідження показали, якщо людина робить кілька різких рухів мишкою, то вона вже через кілька секунд ідентифікує свій курсор поміж миготінням фальшивих.

Цю технологію вже перенесли на мобільні телефони, адже багато хто звик розплачуватися з власного смартфона. Вона захистить і від того, хто через плече намагатиметься підгледіти пароль, наприклад, у транспорті. Новацію вже запровадили кілька світових банків.