Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 березня 2013, 12:43 Інше
На Одещині дев'ятикласниця народила дівчинку
На Одещині дев'ятикласниця народила дівчинку

З-за парти до пологового будинку. На Одещині дев'ятикласниця мало не народила на уроках. П'ятнадцятирічній Яні вдалося приховати свою вагітність від батьків, учителів, однолітків і навіть від лікарів. До чого йде, стало зрозуміло тільки тоді, коли почалися пологи. З юною мамою спілкувалися ніші одеські кореспонденти.

Вранці в Яни заболів живіт і замість школи мама відвезла її до лікарні. Там ошелешеній матері сказали - в дівчини розпочалися перейми.

Ольга Волкова, керівник Ширяївської дитячої лікарні:

- Навіть акушер-гінеколог, який у неї приймав пологи сказав, що дійсно, вагітність була непомітна.

Що Яна Прокопенко готується стати мамою, не знав ніхто. Дівчина як завжди спілкувалася з однолітками, навіть уроки фізкультури відвідувала. У школі кажуть, єдина зміна - учениця стала спокійнішою й поміркованішою.

Любов Раут, директор Чегодарівського навчально-виробничого комбінату:

- Писала диктанти, виконувала всі роботи, писала контрольні. Ніяких зауважень, все як потрібно. Навіть ми, дорослі люди не могли подумати, що вона може бути вагітною.

У педколективі з 17 вчительок, жодна нічого не запідозрила. Мало того, на четвертому місяці вагітності дівчина пройшла медогляд, і її допустили до навчання. Щоправда, гінеколог Яну не обстежував.

Любов Раут, директор Чегодарівського навчально-виробничого комбінату:

- Зараз за згодою батьків тільки мають право гінекологічески її оглядати.

Живіт Яна перемотувала тканиною й ховала під просторим одягом. Школярка каже: про вагітність мовчала, бо хотіла зберегти дитину.

Яна Прокопенко, молода мати:

- Випадково я завагітніла. Не хотіла говорити, тому що боялася, що аборт зроблять. Дитину хотіла, аборт не хотіла. Та там маленький живіт був, нічого видно не було. Я приїхала в роддом, кажуть: "наче хорошо поїла". Живот маленький був.

Вже за годину в Яни народилася здорова дівчинка, завважки 2 кілограми 700 грамів. Її назвали Богданою. Батько, який лише на рік старший за матір, дитину визнав і пообіцяв підтримувати. Молоді мають намір побратися і вже мають власний будиночок. Та на першому місці у планах породіллі - закінчити школу.