Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 березня 2013, 14:10 Інше
Львівщину засипало снігом, сотні сіл відрізано від світу
Львівщину засипало снігом, сотні сіл відрізано від світу

Надзвичайна ситуація на Львівщині, там за минулу ніч випала тримісячна норма снігу. Він ускладнив дорожній руху в усьому реґіоні, замети відрізали від світу сотні сіл. У самому Львові ситуація не ліпша - там довжелезні затори, а місцеві урядники звітують, що все під контролем. 

"Трохи - їдемо, трохи - пхаємо" - це вимушене гасло майже всіх водіїв, які наважилися вирушити сьогодні вранці на неприбрані від снігу львівські дороги. У кого є лопата в багажнику - мав нагоду її застосувати.

Михайло, водій:

- Тому що наша влада, вона замість того, щоб вночі чистити дорогу, то вона спала напевно. Вони зранку вже десь пів восьмої-дев'ятої, вони почали виїжджати, коли маса машин вони не можуть нічого зробити. Вони виїхали посипати по снігу, то ж треба було почистити. 

Тож не усі львів'яни змогли дістатися на роботу. Трамваї сходили з рейок - через те, що колії не розчищені, а маршрутки буксували. Іноді пасажирам доводилося виходити і штовхати автобуси.

Адам, водій маршрутки:

- Повний колапс! Фатально! І взагалі зранку не посипають, і взагалі нічого не роблять, абсолютно. 

Поки водії смикають свої авта назад-вперед, щоб вискочити зі снігових пасток, місцева влада звітує: у місті дороги розчищають і посипають, усе під контролем.

Олег Синютка, заступник Львівського міського голови:

- На сьогоднішній ніч в місті працює 133 одиниці техніки. З них безпосередньо те що можна побачити на вулиці - це 8 грейдерів. 32 піскорозкидувачі. І 29 прибиральних машин. 

Оце одна з найбільших вулиць міста - Городоцька, кожну другу автівку доводиться пхати. За весь ранок - жодного снігоочисного транспорту. А ось: майдан Ринок перед входом у міську раду, тут пішохідна зона, а працює аж три машини. Заступник мера пояснює: це щось переплутали підлеглі.

Олег Синютка, заступник Львівського міського голови:

- Я дав зауваження голові Галицької районної адміністрації. Правда я говорив не про площу Ринок, я говорив про територію біля Оперного театру. 

Складна ситуація й поза Львовом: до трьохсот сіл відрізані, частина населених пунктів знеструмлена, на дорогах затори, які розтягують МНСівці. Вони ще вчора пригнали свою техніку на найпроблемніші ділянки області й розгорнули пункти обігрівання для водіїв, які ускочили в халепу.

Сергій Дмитровський, керівник ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій Львівської області:

- За добу ми надали допомогу щодо витягування фур з заметів більше ніж 200 автомобілів. до нас звернулося в пункти обігріву, який ми розгорнули, понад 180 чоловік.

Попри всі зусилля негода "бере гору". Рясна хуртовина швидко засипає розчищені шляхи свіжим снігом.