Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 березня 2013, 22:42 Інше
У столиці відбулися змагання самбістів-правоохоронців
У столиці відбулися змагання самбістів-правоохоронців

Найліпших самбістів серед правоохоронців визначали в Києві на чемпіонаті МВС України. Кілька десятків чоловіків змагалися кілька днів.

64 правоохоронці з восьми українських вишів зібралися у столиці. Вони борються за звання найліпшого самбіста. Тут на татамі всі рівні: викладачі і студенти.

- Борцы на средину, пожали руки, готовы, вперед!

Євген Юрковець - майбутній психолог. Каже, в роботі ці навички може, й не знадобляться, а ось на вулиці вже не раз ставали у пригоді. Та й дівчатам кремезні хлопці, вважає, подобаються більше.

Євген Юрковець, учасник змагань:

- Они уже понимают, что в любой ситуации я смогу их защитить, а не спрячусь за их спины. Приходилось иногда защитить какую-то женщину от пьяных...

Парубок зізнається: щоб вийти сьогодні на татамі, напружено тренувався не один місяць. Адже двобій, який триває лише 5 хвилин, відбирає чимало сил.

Євген Юрковець, учасник змагань:

- Первую минуту еще держишься, а от последние минуту-две длится - почти вечность кажется.

Євген сьогодні програв. Утім, не засмучується. Адже здолав його 6-разовий чемпіон Європи та світу з самбо - Віктор Савинов. Переможець запевняє: головне в боротьбі - мислити.

Віктор Савинов, учасник змагань:

- Конечно же, нужно думать на 76 процентов, должно присутствовать мышление в борьбе, то есть бицепсы, сила - это в нашем виде не обязательно. То есть где-то перехитрить, где-то обмануть соперника.

Валентин Коваленко, ректор Національної академії внутрішніх справ, задоволений, адже його команда здобула першість. Генерал зазначає - заохочує студентів до спорту власним прикладом.

Валентин Коваленко, ректор Національної Академії внутрішніх справ України:

- Дуже великий такий спорт, де учасники не тільки брякають м'язами своїми, це інтелектуальний спорт, де мужчина може себе показати себе настоящим мужчиной. Зараз можу стати на бігову дорожку разом з курсантами і, як правило, нема у мене такого, щоб уперед, а за мною підтягуватися бігти.

А ще ректор зауважує: команда їхнього вишу не випадково перша - готує правоохоронців до змагань відомий тренер.

Марсель Хасанов, заслужений тренер України:

- Я лично подготовил около 52 чемпионов, призеров мира и Советского Союза.