Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 березня 2013, 22:17 Інше
Мисливці на Львівщині застрелили двох супоросих диких свиней
Мисливці на Львівщині застрелили двох супоросих диких свиней

Жорстокі розваги мисливців на Львівщині. В угідді Лучицях браконьєри застрелили двох свиней, які ось-ось мали опороситися. Одну із самиць, уже поранену, нелюди гнали, поки не вбили. Лісова охорона застала порушників, коли вони вже патрали свою здобич, а довкола на снігу були розкидані ембріони.

- Була фіра. Ну, вже слідів не видно. Тут стояла фіра з сіном. Туто вже була розібрана, от ще кров єсть. Сліди крові. Одна туша маленька. Там вже друга була.

Браконьєрів упіймали отут - біля будинку на хуторі неподалік лісу. Мисливці якраз вительбушили самиць. Видовище вразило лісників. Біля розчленованих свиней було розкидане їхнє ненароджене потомство. Одна льоха виношувала чотирьох малюків. Інша - вісьмох.

Василь Мельник, майстер Сокальського лісництва:

- Знищилось ціле стадо, ціле поголів'я, 14 штук. 12 поросят і дві самки великі. Ті самки вже тут тримались, пару років тримались. Виводили і поросята, і корма ми завозили. Якраз приїхали, то найшли по крові. Їх там розстріляли одну, а тут, там 28 квартал - одну, а там, у 34-му добили другу.

Одну льоху браконьєри поранили. Тварину, що стікала кров'ю, переслідували кілька кілометрів. Врешті решт порісна свиня не витримала і знесилена впала. Мисливці її добили. Хтось в окрузі почув постріли і повідомив лісову охорону. На місці злочину заскочили чотирьох чоловіків. Троє втекли, та їх міліція упіймала в найближчому селі. Оце - один із підозрюваних. Від усього відхрещується.

Андрій Антонюк, підозрюваний:

- Я фактично не полював. Я тут на рогу лісу зустрів хлопців. Попросили мене підвезти. Ну, чо ж не підвезу, на базу їхню. І там ще по дорозі випив з ними 100 грам, більше нічого не пам'ятаю.

За неофіційною інформацією, в ловах брали участь підприємці й лікарі. Свою причетність до загибелі диких свиней заперечують. У міліції кажуть - браконьєри переважно люди заможні, вони часто уникають покарання за порушення правил полювання. Проте, запевняють правоохоронці - не цього разу. Вже розпочате кримінальне провадження.

Володимир Звадюк, заступник керівника Сокальського РВ міліції:

- Вони говорять, що вони ходили на лиса. Туди просто підійшли. Кабани лежали, і ми до того нічого не маєм. А їм задають питання: а як вас затримали. Вони просто відхрещуються. Вже адвокатів понаймали. Хочуть уникнути відповідальності, но їм того не вдасться.

Сезон полювання на диких свиней вже закінчився. Та браконьєри порушили не тільки юридичний закон, а й моральний. Серед мисливців існує заборона на відстрілювання самиць.

Василь Мельник, майстер Сокальського лісництва:

- Не можна стріляти самку. Самка завжди йде перша. В стаді самка йде перша. Так щоб весною, знищити ціле стадо. Такого я не пам'ятаю.

Згідно з Кримінальним кодексом, суд може накласти штраф на браконьєрів, або ж позбавити їх волі на 5 років. Це за умови, що вину мисливців доведуть і ніхто в системі правосуддя не піддасться корупційній спокусі.