Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 лютого 2013, 23:08 Інше
На Одещині вовки нападають на худобу
На Одещині вовки нападають на худобу

Полювання зграєю. На Одещині голодні вовки пішли селами. Лише за одну ніч у селищі Дубовому вони пошматували два десятки овець. Трьох хижаків вже вбили, а скільком вдалося втекти - невідомо. Тим часом місцеві мешканці зачиняють худобу, й самі бояться виходити надвір.

На людей у Миколаївському районі вовки за півстоліття жодного разу не нападали. А неприємні зустрічі з хижаками трапляються часто.

Віктор, мешканець селища Шабельників:

- Може год тому назад на той улице бичка. Теля загризли. Там тоже около Дубового пахал, штук, наверне 6 я их видел, шли прямо за трактором. 

Саме в Дубовому кілька днів тому вовки з'явилися знову. Вночі перескочили загороду й в оборі загризли два десятки овець.

Марія, мешканка селища Дубового:

- Вранці побачили, що всі вівці лежалі мертві. Подушені, погризені. Котрі вівці побачили двері і забігли в хату, ті спаслися.

Пані Марія каже, врятовані тварини тепер бояться висунутися з хліва. Та й самі люди зі страхом ходять сільськими вулицями.

Марія, мешканка селища Дубового:

- Ну то боїмося. Страшно вулицею ходити, бо в селі немає освітлення, хоч би які лампочки повісили, чи що. Ну можуть вовки і на людей напасти.

Мешканців заспокоює місцева влада. Чиновники кажуть - боятися не варто. По-перше, сіроманці на людей у населених пунктах не кидаються. По-друге, після нападу на отару в районі влаштовють на хижаків облави.

Олександр Чорний, голова Миколаївської районної ради:

- Была организована бригада охотников и в тот же день 2 волка были убиты из 5. Поставили в известность областной лесхоз, дали разрешение на отстрел волков.

Ще одного сіроманця вполювали під час облави в лісі. 

Олександр, мисливець:

- Брали как. Гнали по лесу, выгнали. Бежал на меня, мне попалось. Моя доля. Вот этого взяли, а один убежал.

Володимир Лукашевич, єгер:

- Є поголів'я овець, і вони тут крутяться коло лісів. Щас будем шукать, шукать і унічтожати. Бо не дають ніякого нам тут життя.