Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 лютого 2013, 22:26 Інше
У Мексиці півтора місяці шукають зниклу українку
У Мексиці півтора місяці шукають зниклу українку

Вже півтора місяця минуло з дня вбивства в Мексиці українського туриста Олександра Батичка та зникнення його дружини. 25-річну Марину Буракову досі шукає тамтешня поліція - запевняють вітчизняні дипломати. Мама ж мандрівниці розповідям про активні пошуки не йме віри. Адже за весь час - жодних результатів.

Історію трагічної поїздки молодого подружжя в Україні дізналися в січні. Тоді тіло вбитого Олександра Батичка виявили в орендованій машині в мексиканському штаті Юкатані. Він подорожував разом із дружиною Мариною Бураковою. Куди вона запропастилася - ніхто не знає. Ця новина приголомшила друзів сім'ї. Адже обидвоє були досвідченими туристами.

Олександр Лукашов, друг зниклої дівчини:

- У них были и более опасные поездки. Они планировали в Индию поехать через Пакистан. Тогда поездка закончилась благополучно. Было страшно моментами. Люди приглашали их домой, все нормально было. Вплоть до того, что их Талибан приглашали в гости. Они находили общий язык с ними.

У Мексиці подружжя винайняло автомобіля. Саме того, в якому згодом знайшли тіло Олександра. Втім, спочатку мексиканці стверджували - чоловік мандрував без дружини.

Людмила Буракова, мати зниклої:

- Нашли-то его одного и сначала сказали, что он снимал машину с каким-то мексиканцем. Потом сказали, что видели три человека там в машине. Мексиканцы сказали. А потом, когда уже консулу пришло известие, что он с женой путешествовал, то сразу все показания поменялись. Он путешествовал только с женой, все мексиканцы исчезли.

Пані Людмила каже - пошуки її доньки контролює консул України в Мексиці. Втім, жінка переконана - реальних дій немає.

Людмила Буракова, мати зниклої:

- Там пишется в отчетах, что искали именно в том месте, где все произошло. Какое-то расследование ведется, но никто ничего не знает.  И вообще ее в Юкатане может и не быть, а расследование дальше никто и не ведет.

У міністерстві ж закордонних справ України твердять інше.

Євген Перебийніс, в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС України:

- Громадянка Буракова оголошена в розшук як на території Мексики, так і на території сусідніх держав. Для її пошуку задіяні дуже серйозні сили правоохоронних органів і Мексики, і всіх суміжних держав. На жаль, поки що ці пошуки результатів не дали.

Шукають зниклу й мексиканські волонтери. Вони розклеюють листівки.

Людмила Буракова, мати зниклої:

- Мариночка очень умная девочка. У нее очень много друзей. По Интернету у нее много друзей по всему миру, но сейчас все зависит от Бога. Они рисковали и были уверены, что если у них будет позитивное мышление, то все у них будет хорошо.