Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 лютого 2013, 20:43 Інше
Загадкове самогубство школярки на Рівненщині
Загадкове самогубство школярки на Рівненщині

На Рівненщині в зашморзі знайшли 14-річну школярку. Вона написала на долоні: "Я люблю вас усіх!" і повісилася на поясі від жіночого халата. Чому - поки що загадка навіть для правоохоронців. У селі ж обговорюють кілька версій, зокрема: дівчинка подругам якось обмовилася, що гарною була б у труні у весільній сукні і з обручкою на пальці.

Весела, активна й жартівлива. Так про школярку Анастасію казали ті, хто її знав. Тож коли вітчим знайшов дівчинку на мотузці на горищі будинку, новина шокувала всю Малинівку.

Ярослав Квятковський, прокурор Гощанського району:

- Зранку дитина пішла в школу, пробула до обіда, відбула уроки, повернулася в обідню пору разом з своїми подружками і до 16 годин знаходилася в будинку у кімнаті, спілкуючись зі своїми подружками, з матірю, з вітчимом, який вже потім її виявив без ознак життя на горищі.

У школі, де навчалася дівчинка, теж згадують день трагедії. Кажуть, Настя чомусь була сумною.

Сергій Пивоварчук, директор Малинівської школи:

- Дівчина сиділа на останній парті з хлопчиком. Чомусь закарбувалось, що завжди вона весела, а цього дня опускала голову. І я, як у фільмі, сказав: Настінька, підніми лічіко. Вона підняла голову, усміхнулась: Сергій Анатолійович, все добре.

Нині директор не приховує сліз. Повноцінно навчатися не можуть однокласники дівчинки. 

Оля, однокласниця загиблої:

- Вона була життєрадісна, завжди усміхалась, в класі ні з ким не сварилась, дружила з усіма, була щира, щедра, ділилась зі всіма.

Чи бува не нещасливе юне кохання спричинило суїциду, нині перевіряють правоохоронці. У школі ж кажуть: про любовні переживання Насті нічого не знають.

Ірина Дубина, класний керівник загиблої:

- Я розумію, що не кожна дитина відкриється класному керівнику. В школі вона не проявляла якось симпатії окремо, ну можливо, в неї в душі було. Це вже такий вік.

Ховали школярку всім селом. Правоохоронці ж перевіряють кілька версій, зокрема й про вбивство. Хоча кримінальне провадження розпочали за фактом доведення до самогубства.