Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 лютого 2013, 22:57 Інше
Житомирські природоохоронці полювали на рибалок-браконьєрів
Житомирські природоохоронці полювали на рибалок-браконьєрів

Полювання на браконьєрів. На Житомирщині рибінспектори рушили рейдом на вкриті кригою водойми. З ополонок витягли сотні метрів сіток та чимало лускатої.

Отакий вилов - на кількасот кілограмів - під час кожного рейду Житомирських екологів. Вони розповідають - браконьєри примудряються ставити неводи навіть під півметровим шаром льоду.

- Первый улов есть. Браконьеры кирпичики прикрепили.

- А як ставлять її отак під лід?

- Бурят, лыжа спец. Деревянная. Ну видно, утром проверяли.

Цього невода нещодавно перевіряли, тому лускатої в ньому не було. А отут чималий вилов. Сітку екологи шукають в ополонці за допомоги жердини з гачком.

- От вам і карасі з нашей Тетерівки, грам 700 точно. От и судачок.

Упіймати ж порушників складно, адже вони ставлять неводи просто з подвір'їв. До того ж, кажуть охоронці одного з котеджів, діють темної пори.

- Тут браконьєрнічають вночі. Ми в охрані тут, а браконьєрствовать - то ні, тут мєсних хватає.

Під час лише одного рейду за годину з Тетерева витягли понад два десятки неводів на сотню метрів кожний, живу рибу випустили назад у воду. Екологи твердять: тільки так можна зберегти небагату фауну в найбільшій річці області.

Руслан Антонюк, заступник керівника державної екологічної інспекції в Житомирській області:

- Яка жива риба, ми випускаємо і будемо завжди проводить ці рейди, і дальше, ближче до весни, збільшувати кількість. Максимально  виявляти браконьєрство і будемо захищати нашу природу.