Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 лютого 2013, 22:23 Інше
Через материну пиятику повісився десятирічний хлопчик з Чернигівщини
Через материну пиятику повісився десятирічний хлопчик з Чернигівщини

На Чернігівщині наклав на себе руки п'ятикласник. Після шкільних уроків 10-річний хлопчина повісився на горищі власного будинку. Що змусило дитину заподіяти собі смерть - тепер з'ясовує міліція.

Десятирічний Валентин вчасно не повернувся зі школи, утім рідні надто не потерпали. Коли ж завжди дисциплінований хлопчина не прийшов і ночувати - вдарили на сполох. Передусім кинулися до сусідів.

- Пропав, немає на ночь. Кажу, може, де пошов. До однокласніков. Пришов школьний автобус. Однокласнікі приїхали, а його нема...

До ранку люди обнишпорили всі закутки в оселі, оббігали майже півсела. Малого немов водою змило.

Любов Рибенок, класний керівник померлого:

- Прийшла до школи, а дітки кажуть - нема Валентина. Усіх на ноги підняли, служби із Щорса, міліцію. Його знайшли у їх у сараї там на горищі.

Вже холодне дитяче тіло висіло на мотузку попід стелею. Поряд - гумова боксерська груша, на якій мало не щодня тренувався п'ятикласник. І жодного передсмертного послання.

- Добрий, щасливий. По немецкой мове, по математике він усьо добре знав і любив.

Любов Рибенок, класний керівник померлого:

- Був розвинений всебічно хлопчик, навчався гарно, без трійок, любив спорт. Нічого не віщувало нам біди...

Що змусило учня залізти до зашморга, нині сушить голову мало не все село. Розгадати дитячу трагедію спробували й кореспонденти Свідка.

- Сам він у собі, як то кажуть, був. Одна причина може бути, но не хочу цього казать. Одна причина, канєшно. Як то кажуть - горілка.

Спочатку неговіркы сусіди поступово сміливішають. Кажуть: дуже вже страждав Валентин від маминої дружби із зеленим змієм. Поважний не на роки хлопчина кожен запій сприймав як особисту трагедію.

Олена Динька, Гірський сільський голова:

- Мама періодично вживала алкогольні напої. Ми її викликали на виконком - вони дуже просили не лишати їх сина, плакали. Ми контролювали, і сама я ходила.

Невтішна мати зустрічає журналістів на порозі, проте до хати не запрошує. Тяжко видихує алкогольний перегар і згадує, коли востаннє бачила сина живим.

Тетяна, мати померлого:

- Прийшов, помагав пораться і всьо. Усе як обично. Весьолий бєгав, гуляв.

Сергій Бриль, керівник відділу УМВС України в Чернігівській області:

- По даній події відкрили кримінальне проваждення згідно 120 статті ч.3 КК - доведення до самогубства. Зараз правоохоронці проводять необхідні слідчі дії.

Тож коли доведуть, що Валентин наклав на себе руки через власну матір - жінка може потрапити за ґрати. За самогубство дитини їй загрожуватиме десятирічне ув'язнення.