Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 лютого 2013, 22:46 Інше
Аварійний будинок у Чернівцях становить небезпеку для мешканців
Аварійний будинок у Чернівцях становить небезпеку для мешканців

Небезпечна зона! Кількатонна стіна сторічного будинку будь-якої миті може впасти в Чернівцях. Мешканці сусідніх осель сподіваються, що аварійну споруду встигнуть розібрати до того, як вона завалиться їм на голови.

Пані Антонетта налякана. Вона мешкає поряд із руїнами столітнього будинку. Жінка щоночі чує, як він тріщить.

Антонетта Карпівна, мешканка м. Чернівців:

- Я сюди сплю, на цю сторону. Якщо валиться сюда, то я засну і не почую, що воно валиться. Приб'є та й все.

Ця споруда не дає спокою мешканцям сусідніх будинків вже більше 10 років. У квітні минулого впали одна стіна та частина покрівлі.

Антонетта Карпівна, мешканка м. Чернівців:

- Ми ходили, просили, з 2011 року ми ще ходили, писали і просили: ідіть робіть щось, ніхто нічого не робив, нікому не було це інтересно, а зараз воно та стіна відвалилася геть в ту сторону. Та добре, що нікого не було, а якби був хтось, то було би прибило.

Стан, у якому будинок на вулиці Гагаріна - критичний, кажуть фахівці. За 100 років дерев'яне покриття прогнило, стіни потріскали, й завалити їх будь-якої миті може навіть сніг. Аби запобігти трагедії, комунальники вирішили укріпити споруду спеціальними підпорами.

Володимир Затурський, керівник відділу Першотравневої райради м. Чернівців:

- Щоб убезпечити, по-перше, подальше руйнування будівлі, котре може спричинити також руйнування сусідньої будівлі, та убезпечити мешканців від падіння сторонніх предметів з цієї будівлі.

У ЖЕКу журналістам розповіли: будинку не знесли, бо були проблеми з документами.

Василь Гураль, керівник відділу департаменту ЖКГ Чернівецької міськради:

- Залишилася частка у приватній власності громадянина Морару. В зв'язку з чим ми не могли його переобладнати. Їй компенсують вартість тієї квартири, тої частки квартири, яку вона має, і після чого, вона коли отримає, райвиконком приступить до розобладнання даного будинку.

Обіцяють демонтувати найближчим часом. Проте люди, що мешкають поряд, впевнені - якщо справа знову не зрушить з місця, все закінчиться трагедією.