Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 лютого 2013, 01:15 Інше
У столиці брудний та засолений сніг отруює Дніпро
У столиці брудний та засолений сніг отруює Дніпро

Через потепління Київ перетворився на справжнісіньке сміттєзвалище. Всі відходи, прикриті снігом, тепер видно на вулицях. Ситуацію ускладнює й те, що комунальники під час хуртовин нагортали кучугури на подвір'ях, а потім їх не прибрали.

Цьогорічні хуртовини додали чимало клопоту комунальникам. Сніг із доріг та тротуарів хоча й прибирали, але звалювали в кучугури й нікуди не вивозили. Вони й досі лежить на подвір'ях. Це - Срібнокільська вулиця в Дарницькому районі. Біля будинку величезна брудна гора зі сміттям. Люди обурені - вивозити його ніхто не квапиться.

Тетяна Шевченко, мешканка м. Києва:

- Я гуляю з коляскою постоянно и очень трудно проехать там с коляской и с ребенком по этому снегу. То есть, конечно, мы оплачиваем прибудинкову территорию, то есть хотелось бы, чтоб его убирали, этот снег.

Мешканці Дарницького району побоюються, що коли сніг почне швидше танути, їм доведеться брести по коліно в калюжах.

Тетяна Шевченко, мешканка м. Києва:

- И, конечно, будет лужа. И опять-таки с коляской будут, конечно, неудобства. Потому что лужа, грязь, коляска застрявает. Плюс еще у нас ребенок маленький еще один. Тоже, конечно, неудобно ходить к детским площадкам.

Вода стече, а ось сміття залишиться.

- Все растает. Этот весь мусор, все на дороге будет.

Ці люди потерпають за свою прибудинкову територію. Екологи ж б'ють на сполох з іншої причини - проблема значно глобальніша.

Олексій Василюк, заступник голови Національного екологічного центру України:

- Два варіанти, куди дівається сніг. Або він тане і все стікає в зливну каналізацію і потрапляє прямо в Дніпро, тому що вона прямо сполучена з Дніпром. Або сніг вивозиться на так звані сніготайки. Там тане і звідти знову ж таки стікає в Дніпро.

Небезпека в тому, що тала вода потрапляє в річку разом із брудом. Зокрема, з сіллю, якою взимку посипали дороги.

Олексій Василюк, заступник голови Національного екологічного центру України:

- Хімічний склад води, наприклад, в Дніпрі, і без того не дуже сприятливий для живих організмів, а тепер за таких умов, коли кожного року тисячі тонн солі потрапляють в Дніпро, звичайно, що це дуже негативно впливає власне на його флору і фауну.

Та проблеми екології столичну владу мало турбують. Чорний від бензину й вихлипних газів сніг обабіч доріг щезне хіба що навесні. У київські водойми вкотре потрапить отрута.