Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 лютого 2013, 23:16 Інше
Браконьєр з Сумщини пішов на полювання, та сам попався
Браконьєр з Сумщини пішов на полювання, та сам попався

На Сумщині єгері врятували від смерті браконьєра й тільну оленицю. 22-річного молодика, що вже славився злочинним полюванням, помітили односельці, коли він поспішав до лісу. Навздогінці подалися охоронці угідь.

По здобич браконьєр рушив, коли стемніло.

Затриманий:

- Дома я взял санки, нож и пошел за оленем, я не успел дойти, там машина ехала, меня увидели, я начал убегать.

Майже 5 годин він плутав лісом і ледь не втік через річку. Та перейти Псел кригою не вдалося - останні метри довелося плисти. Лише за півгодини знесиленого і змерзлого браконьєра знайшли мисливці. Могла загинути і його здобич. Хлопець установив тросовий зашморг. До нього потрапила тільна олениця, цей вид занесено до Червоної книги України. Єгері вчасно знайшли тварину й визволили її.

Юрій Кузьминов, керівник мисливського господарства:

- Это считается ну самый жестокий способ отлова диких животных, потому что олени очень умирают долго, мучаются в петлях. Всегда пытаются поставить в таком труднодоступном месте петлю. Чтобы, если зверь попадется, никто его не мог увидеть.

Тепер браконьєрові загрожує трирічне обмеження волі, втім його більше лякає фінансове покарання.

Затриманий:

- Я знал про уголовную ответственность, ну просто думал, что не попадусь. Там за них штрафы такие, что лучше за них купить свинью и дома выращивать.

Віталій Ткаченко, керівник відділу Сумського РВ міліції:

- Під час затримання було вилучено петлі, ніж та санки. На даний час відкрито кримінальне провадження за статтею 248 ККУ "незаконне полювання" та проводиться перевірка.