Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 лютого 2013, 09:42 Інше
Нелегальний хостел загрожує спокою киян
Нелегальний хостел загрожує спокою киян

Бій за особистий простір! У Дарницькому районі Києва мешканці багатоповерхівки вже не перший рік домагаються закриття несанкціонованих хостелів, облаштованих у їхньому будинку. Натовп тимчасових поселенців не дає людям спокою і тримає їх у постійному напруженні.

Такі кадри зафільмувала камера спостереження, що біля входу до будинку на Срібнокільскій 1. Близько другої ночі до багатоповерхівки намагаються потрапити кілька десятків дужих хлопців. Конфлікт виник тому, що мешканці не пустили до хостелу, який на 24 поверсі, кількох його мешканців.

- Сорок человек, приблизились сюда, разбили урной стекло, забрызгали все слезоточивым газом, естественно, мы все убежали кто куда мог.

Сутички між мешканцями цієї висотки та хостелу тривають вже не один рік. Люди обурені: жити поряд із такими сусідами нестерпно.

- Мы хотим закрыть это общежитие.

- То, что происходит на 24 этаже - это ненормально.

- Выкидываются бутылки, мусорные пакеты в зону детской площадки. Разбиваются машины.

Жінки кажуть: їздити в ліфті разом із мешканцями хостелу вони бояться.

- Да, у нас есть два инцидента, когда милиция приезжала и занималась. Женщина в два часа ночи ехала с работы, ее словили эти два обдолбленные. Она орала как сумашдешая. Они пытались изнасиловать ее.

За кілька років звернень до різних інстанцій мешканці висотки домоглися таки перевірки закладу. Висновок прокуратури зачитують на камеру:

- Перевіркою мешканців вищевказаних квартир через спеціалізовані бази даних встановлено, що окремі з них перебувають у всеукраїнскьому розшуку органами карного розшуку у вчиненні або причетності до вчинення злочинів, в тому числі і тяжких.

Проте справа з місця не зрушила. І в гуртожитку й досі можна винайняти собі місце. Цей чолов'яга як раз повертається додому. Стверджує: шкоди він і його сусіди нікому не завдають.

- У нас здесь, как вам сказать- сухой закон. Тут не дай Бог, кто-то тебя увидит пьяным.

Дверей до хостелу журналістам не відкрили, а заразом не пускають і його мешканця.

- Ключей здесь нет, здесь открывают постоянно.

Бажаної відповіді, чому ж притулку й досі не закрили, в ЖЕКу "Свідок" не отримав.

- Я с вами не имею права разговаривать. Подходите к пяти часам, генеральній директор вам расскажет.

У міліції конфлікт коментувати чомусь відмовляються. Мешканці ж будинку й досі переживають за власні життя - кажуть, орендарі хостелу пригрозили розправитися з усіма, хто говоритиме зайве, а будинок підпалити.