Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 лютого 2013, 21:09 Інше
Вчитель з Івано-Франківщини скоїв самоспалення
Вчитель з Івано-Франківщини скоїв самоспалення

На Прикарпатті наклав на себе руки сільський учитель. Коли нікого не було вдома, педагог зайшов за хату, облив себе паливом і підпалив. Дружина не встигла запобігти біді - побачила все за кілька хвилин. Чоловік навіть нікому нічого не пояснив.

Він підпалив себе у власному обійсті, згорів за кілька хвилин. Батькові двох дітей за тиждень мало б виповнитися 45. Що спонукало спокійного сільського вчителя вкоротити собі віку та ще й у такий жахливий і болісний спосіб - не знає ніхто.

Володимир Рудий, Войнилівський селищний голова:

- На подвір'ї в себе там, між літньою кухнею і там якась така прибудова маленька. В снігу, так скорчений - ні лежав, ні сидів. Наполовину зігнутий.

Учні, колеги на роботі досі не ймуть віри, що людина, котра завжди підтримувала інших у критичних ситуаціях, здатна скоїти з собою таке. Того дня в школі навіть не підозрювали - чому насправді учитель не прийшов на роботу.

Анатолій Мірошниченко, директор Сивко-Войнилівської школи:

- Ми почали дзвонити, його телефон або не відповідав, або був поза зоною досяжності.

Про нього в селі кажуть лише добрі слова. Вчительське подружжя спокійно виховувало двох доньок. Сварок, непорозумінь - ніхто не пригадує. Чоловік не залишив жодного натяку, який міг би пояснити його вчинок. Саме тому прокуратура попередньо розглядає версію - доведення до самогубства.

Людмила Гласова, співробітниця прокуратури Івано-Франківської області:

- Розглядаються усі версії - від нещасного випадку до особистих взаємовідносин у родині. Під час огляду місця події не виявлено жодних передсмертних записок, також на тілі не виявлено ніяких тілесних ушкоджень.

За цим фактом розпочате кримінальне провадження.