Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 січня 2013, 23:27 Інше
На Волині брат з сестрою скоїли самогубство
На Волині брат з сестрою скоїли самогубство

Подвійне самогубство на Волині. У селі Уляниках наклали на себе руки брат і сестра. Чому вкоротили собі віку - поки що невідомо. Близьким лишили посмертну записку, у якій просять пробачення за суїцид, та гроші на похорон.

До цієї цегляної садиби Лариса й Богдан переїхали з Луцька понад 10 років тому. Обоє не мали сімей, тож доживати віку вирішили разом у батьківській хаті. Завели господарство, купили вулики, під'єднали газ.

Валентина Степанюк, мешканка с. Уляників:

- Ні з ким не сварилися, ні з ким не билися, нічого. Жили нормально. І сестра не вживала алкоголю, і брат не вживав. Ніхто.

Їй було 56, йому - 61 рік. Раніше обидвоє до церкви - ні ногою, а півроку тому почали відвідувати - не пропускали жодної служби. Йдучи додому після останньої, Лариса обмовилася сусідці про власні душевні переживання.

Людмила Погиба, мешканка с. Уляників:

- Був в неї такий стан схвильований, ще й  дуже.

- Не пояснила?

- Ні, нічого конкретно не сказала: що, як, чого? Тільки каже: ой, Люся, я жити не хочу. От і все…

Слова жінки підтвердилися вже за два дні. Коли її та брата знайшли в хаті повішеними на ременях із кінської збруї.

Надія Іванчук, секретар Улянківської сільради:

- Звернулися у сільську раду сусіди і сказали, що цілу ніч горіло світло. В 9-10 ранку по всіх кімнатах горіло світло. Сільський голова поїхав на місце сюди. Хата була зачинена зсередини. Зламали двері. Сестра лежала на підлозі. Коли пройшлися по будинку, брата не виявили спочатку, а відкрили горище, то побачили, що він повішений. 

У міліції припускають: сценарій трагедії такий. Першою наклала на себе руки жінка, а коли до хати прийшов її брат, що порався надворі, побачив лихо й від душевного переживання скоїв те саме. Щоправда, спочатку вийняв сестру із зашморгу й поклав на підлозі.

Оксана Блищик, керівник сектору УМВС України у Волинській області:

- На місці знайшли також записку передсмертну, в якій вони просять вибачення у своїх родичів, близьких, кумів про те, що вони наклали на себе руки. Зрештою, був наготовлений одяг для поховання і гроші на похорон. Призначено зараз у справі ряд експертиз, які допоможуть встановити, що відбулося. Відкрите кримінальне провадження за ч. 2 статті 120 - доведення до самогубства.

Розслідування триватиме ще днів 10. А брата й сестру вже поховали. Тужити за ними вийшов чи не весь півтисячний населений пункт. Люди переповідають, що нагла смерть у хаті Лариси й Богдана ніби оселилася. 1974-го їхня мати загинула від ураження струмом, а за п'ять місяців того самого року вчадів батько.