Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 січня 2013, 21:45 Інше
У Чернігові живолупи вбивають безпритульних тварин
У Чернігові живолупи вбивають безпритульних тварин

Війну безпритульним тваринам хтось оголосив у Чернігові. З чотирилапих здирають шкури, їх труять і стріляють. Місцеві захисники б'ють на сполох, а правоохоронці розпочинають незвичні кримінальні провадження.

На місці нещодавнього жахіття тепер жодних слідів. Про трьох оббілованих цуценят нагадують хіба що свідчення містян та аматорське відео.

Павло, мешканець м. Чернігова:

- Первый раз такое видел. Сцена, конечно, кошмарная. Хорошо, что я без старшего, который все понимает. Просто живодеры какие-то.

Кому належали загиблі песики і хто з них так познущався - досі невідомо. Комунальники свою причетність категорично заперечують.

- Нет, нет. Вот недавно там стекла били, неделю назад. Я думала, у вас какой-то серьезный вопрос, а вы про собак.

Це несерйозне питання невдовзі може стати справжньою проблемою для Чернігова. Уже не на жарт стурбовані тутешні захисники тварин. Кажуть: не минуло й двох тижнів, як у центрі міста хтось розстріляв тринадцятьох безпритульних котів.

Марія Постол, керівник громадської організації:

- Что было видно - это раскрытые и полностью развороченные животы. Шкура в разные стороны, на виду все внутренности. И повреждения головы. Пуля у двух котиков заходила под нижней челюстью, а выходила из живота.

За звіряче ставлення до чотирилапих невідомому зловмисникові загрожує кримінальна відповідальність. Та тільки знайти його поки не можуть. А перебігу розслідування міліція журналістам не коментує.

Марія Постол, керівник громадської організації:

- Сказали. что это небыстрое дело, потому как неизвестно, кто это совершил. Я думаю, что это просто какой-то живодер, человек с неустойчивой психикой, может быть.

Останні криваві події буквально розкололи Чернігів навпіл. Люди масово обговорюють проблему безприхисних тварин, що буквально заполонили парки й під'їзди будинків.

Сергій, мешканець м. Чернігова:

- Коти бачать, що тут їжа постоянно є, і почали приходити сюди. У мене двоє малих дітей, а хвороби у тих самих котів!

Тетяна Миколаївна, мешканка м. Чернігова:

- Животных жалко, поэтому нужно, чтобы за животными следили и убирали, естественно, и специально созданные нужны условия.

Проблему могло б владнати створення спеціального притулку для чотирилапих - відкрити його міська влада обіцяє вже не один рік. Та надати гроші на будівництво раз у раз забуває. Тож ситуацію вряди-годи по-своєму виправляють місцеві живолупи. На думку громадських активістів, нинішнє вигублення тварин - продовження винищення минулої осені. Тоді кількадесят собак отруїли фосфідом цинку.