Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 січня 2013, 23:18 Інше
У столиці під час вистави помер народний артист
У столиці під час вистави помер народний артист

Трагедія на сцені. У столичному театрі імені Лесі Українки просто під час вистави помер народний артист України Олександр Бондаренко. Його останнім виступом став спектакль "Тисяча й одна пристрасть".

Він віддав театрові не лише весь свій час, а й життя. І це не метафора. У виставі Олександр Бондаренко читав довгий монолог і раптом упав. Глядачі одразу й не зрозуміли, що на сцені вже не грають.

Віктор Чернявський, друг актора:

- Зрители думали, что это спектакль, потому что это трагическая комедия, и люди многие в шоке, когда Надя просто начала орать, жена его, когда она поняла, что это реальность, Саша упал и все, это не по сценарию, сценарий совсем другой.

Надія Кондратовська - дружина актора, й також грає в театрі імені Лесі Українки. Жінка саме була на сцені, й лише вона зрозуміла, що чоловік помирає.

Віктор Чернявський, друг актора:

- Они играли мужа и жену, вот и умер буквально за минуту, то есть он упал, умер, скорая, как всегда, приехала через 20 минут, и врачи, к сожалению, ничем не могли помочь.

Акторові було 52 роки. Колеги та рідні Бондаренка досі не ймуть віри, що його не стало.

Михайло Резникович, художній керівник Національного академічного театру ім. Лесі Українки:

- Ничто не предвещало такого трагического конца, еще позавчера он очень активно репетировал спектакль "Ангелочек", который должен был у нас завтра состояться, и это действительно было бесконечно внезапно.

Актор віддав рідним підмосткам майже 30 років свого життя. У нього десятки ролей на сцені й у кіно, та лише один запис у трудовій книжці - театр імені Лесі Українки. Прощатимуться з Олександром Бондаренком тут, у четвер, об 11 годині ранку в приміщенні театру.