Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 січня 2013, 19:45 Інше
У Росії кицька врятувала покинутого хлопчика
У Росії кицька врятувала покинутого хлопчика

У Росії кицька врятувала хлопчика, покинутого матір'ю. Тваринка зігрівала малого, який замерзав у холодному хліві, та гралася з ним ніби з котеням. З пухнастою дворічний Данилко пережив тріскучі морози, а коли його знайшли соцпрацівники - не хотів відпускати тваринки.

Зараз цей хлопчик довірливо горнеться до чужої жінки в реабілітаційному центрі для неповнолітніх. А ще кілька днів тому дворічний Данилко мешкав разом із коровами. Ані їжі, ані води в нього не було. Дитину в холодному хліві покинула рідна мати.

Тамара Журило, медсестра:

- Йому дуже хочеться ласки і він до всіх підходить, всіх буквально мамами називає. Мама, баба. Я, звичайно, під маму не годжуся, яка йому кажу - баба. І він повторює - баба.

Двадцятип'ятирічна Катерина не заперечує, що покинула хлопчика самого. Жінка пояснює: тоді вона була в лікарні зі своєю щойно народженою донечкою. І хлів був єдиним місцем, де вона могла залишити сина.

Катерина, мати Данила:

- Дитину я залишала в нормальних умовах. Коли дрова перегоріли, я побігла в роддом на збереження. Попросила свого співмешканця, щоб подивився за сином.

Соцпрацівники, які багато бачили в житті, не змогли без сліз дивитися на дитину, яку знайшли. Хлопчик замерзав. Він лежав і щосили обіймав сусідську кицьку. Коли прокинувся - ніяк не хотів відпускати від себе пухнасту. Температура у хліві була нижча нуля, і тваринка кілька діб зігрівала Данилка. Співмешканець Катерини Артем, якого жінка попросила доглянути сина, зрідка навідувався до дитини.

Артем, співмешканець Катерини:

- Прийду, зроблю їсти, йому дам поїсти. А так часу немає. Багато що треба робити. А так піду, подивлюся - там тепло, не тепло. А якщо холодно, то так і буде холодно.

Зараз про Данилка дбають лікарі. Завдяки кицьці, яка зігрівала хлопчика, він дістав тільки легке обмороження щічок та сітківки очей. Окрім того, медики виявили на дитини синці - ймовірно, сліди побиття. Вони були всюди - на спині, ногах та обличчі.

Наталія Бабенко, старший помічник прокурора:

- Проти матері порушили кримінальну справу по статті 156-ій Кримінального Кодексу Російської Федерації. Також матеріали про позбавлення материнських прав направлені до суду.

За невиконання материнських обов'язків Катерина може заплатити штраф до ста тисяч рублів або ж дістане до двох років виправних робіт.