Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 січня 2013, 22:35 Інше
Тварини, що розмовляють
Тварини, що розмовляють

Мікеша так любить своїх господарів, що ладен розділити з ними ностальгію за батьківщиною. Папуга, що живе в сім'ї російських еміґрантів у Торонто, любить пісню про Біловезьку пущу. Судячи з того, як він заводить, його господарі мають неідеальний слух.

А особливо подобається птаху показувати свої здібності під душем. Є в його репертуарі й інші пісні.

Слова, що нагадують людську мову, можна почути й від чотирилапих. Рудий кіт, що дитячим голосом повторює ням-ням, став улюбленцем інтернет-користувачів. Він, ніби малюк, тримає лапами пляшечку з молоком і не приховує задоволення. 

Якщо кумедні папуги й коти, що розмовляють, вже не чудасія, то почути слова від слона люди аж ніяк не очікували. Щоправда - корейською.

Отже, він - Косик. Уміє казати "привіт", "сідай", "ні", "лягай" та "гаразд". Делегації журналістів, зоологів і науковців поспішають в один із зоопарків у Південній Кореї на зустріч з живим дивом.

О Сокхун, дослідник парку розваг Everland:

- Косик, вочевидь, навчився імітувати людську мову, аби налагодити зв'язок зі своїм доглядачем. 

Про слона дбає неговіркий Кім, що трохи нездужає на аутизм. За ним його улюбленець і почав повторювати слова. Багато років чоловік був єдиною живою істотою, з якою контактував велет. Австрійські науковці заявили - тварина заговорила від самотності.

Слон неймовірно зацікавив науковців. Щоб перевірити, чи справді Косик вимовляє слова, вони попросили гурт корейців прослухати звуковий файл. І ті зрозуміли, що сказав велет-балакун. А ось чи розуміє тварина сенс своїх звуків - поки що загадка.

О Сокхун, дослідник парку розваг Everland:

- Тепер дослідники хочуть з'ясувати, чи зможе Косик вимовляти слова чіткіше та чи вивчить нові.

Для формування звуків він встромляє кінчик хобота собі в рота. Науковці сподіваються, що вміння Косика проллє світло на таємницю виникнення та еволюцію мови людей.