Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 січня 2013, 22:05 Інше
На Прикарпатті породілля полишила немовля на морозі
На Прикарпатті породілля полишила немовля на морозі

За замах на вбивство щойно народженої доньки може сісти за ґрати 20-річна мешканка Прикарпаття. Вона народила у підвалі однієї з багатоповерхівок, де й покинула крихітку. Дівчинка загинула б, якби не пильність підлітків.

На немовля натрапили двоє школярів, які поверталися з уроків додому. Хлопці почули якісь дивні звуки, що лунали зі сходів до підвалу.

Роман Петраш, рятівник:

- Чуєм, щось тіпа дитина якась кричить, ми так подивились, думаєм, шо то лялька, а вона почала рухатись, і ми побігли і сказали одному дядькові, що в машині сидів, далі визвали скору і та мама прийшла, і казала, шо то ми їй засунули тряпку.

Це вже в міліції вона зізналася, що ганчірку на рота власній дитині накинула сама, аби немовля не кричало. Доки їхала швидка, його рятували випадкові перехожі. Адже крихітка вже майже не дихала. Тож спочатку люди перетяли пуповиння й загорнули тільце в теплі речі.

Надія Ходоровська, заступник керівника Богородчанської лікарні:

- Стан дитини був крайньо важкий, це був холодовий шок. Майже не дихала. Всі життєві функції дуже ослаблені, прийшлось багато сил прикласти для того, щоби помогти дитині повернутися.

Поки медики рятували немовля, його мати спілкувалася з міліціянтами. 20-річна породілля приїхала до райцентру з села по соціальну допомогу на свою іншу - дворічну - дитину. Перейми почалися раптово, тож жінці спало на думку спуститися до підвалу й народити там. Крихітку кинула на сходах, а сама закривавлена подалася геть. Що до цього спонукало молодицю -  намагаються з'ясувати психологи.

Алла Лемчак, керівник відділу УМВС України в Івано-Франківській області:

- Вона зараз не може пояснити свій вчинок. Вони зараз готові забрати цю дитину. Але на той момент, як розповідають люди, вона не планувала залишати цю дитину, ну проводиться психіатрична експертиза, буде обстежено її стан.

Та поки жінка в лікарні - у неї ускладнення після пологів. Вже відомо, що вона не має чоловіка, без роботи й освіти. Проти породіллі вже розпочали кримінальне провадження. Вона може потрапити до в'язниці на 5 років.