Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 січня 2013, 00:02 Інше
У Дніпропетровську з недобудови летить каміння
У Дніпропетровську з недобудови летить каміння

Справжній каменепад у Дніпропетровську. На одній з головних магістралей міста - проспекті Гагаріна - згори летять величезні 20-кілограмові блоки. Одна з них понівечила автівку. Надзвичайна подія сталася біля незавершеного будівництва багатофункціонального комплексу. Місцеві мешканці б'ють на сполох, бо будь-якої миті можуть опинитися під уламками самі. У відповідальних інстанціях про проблему знають, але розводять руками. Споруда законна і крапка.

Антоніна Дудова, мешканка м. Дніпропетровська:

- У каждого человека двор, дом - это его крепость. В нашей крепости происходит самый настоящий камнепад. Другим словом обозначить это безобразие невозможно.

Родина Дудових на власному подвір'ї - наче на військовому полігоні. Вряди-годи просто з неба летять блоки - щойно подме вітер.

- Мы ходим аккуратно, стараемся, идём - вверх и смотрим, чтобы успеть отскочить.

Життя у страху через незавершене будівництво поряд. 5 років тому тут зводили абияк споруду на продаж. Згодом господар її покинув. А сусідам - клопіт.

Ігор Дудов, мешканець м. Дніпропетровська:

- Я нахожусь в доме. Вдруг какой-то грохот. Ну я думаю - что ж могло упасть, посмотрел в окно, посмотрел сюда в окно, вот машина превратилась, восстановлению не подлежит.

Окрім автомобіля, блоки розтрощили не одне вікно в сусідніх будинках, проломили теплиці й будь-якої миті можуть вбити перехожого.

Ігор Дудов, мешканець м. Дніпропетровська:

- Каждый этот блок весит где-то от 15 до 20 килограмм. Вот ходят студенты, каждое утро, каждый вечер. Ходят смертники. Потому что положено на песке.

Після кожного каменепаду жителі проспекту Гагаріна викликають міліцію й МНС. Служби випадки фіксують, втім, допомогти не можуть.

Антоніна Дудова, мешканка м. Дніпропетровська:

- Стена в огороде упала и чуть не убила мужа. То приехала МЧС, и когда я попросила стены, которые должны тоже скоро обрушиться, там убрать или снести. В МЧС мне сказали: это частная собственность соседа.

Надзвичайники усю відповідальність перекладають на Жовтневий райвиконком, який і має визнати будівлю за аварійну. Чиновники, своєю чергою, пояснюють - комісія інспектує лише старі житла. Цієї споруди ще не здано в експлуатацію. Крім того, її зведення законне - дозвіл у вересні 2008-го дала сесія міськради.

Ігор Мешков, головний фахівець відділу Жовтневої районної ради м. Дніпропетровська:

- Его полное название "Про дозвіл громадянину Баширову проектування та будівництва багатофункціонального комплексу з реконструкцією житлового будинку по проспекту Гагаріна 58." Был направлен соответствующий запрос в инспекцию государственного архитектурно-строительного контроля Днепропетровска с просьбой проверить указанные факты и в случае выявления нарушений принять меры согласно собственных полномочий инспекции.

Паперові перевірки тривають вже не один рік. Натомість жителів проспекту Гагаріна дивує навіть наявність самого дозволу. Адже будівля п'ятиповерхова, і зводити її у приватному секторі не мали права.