Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 січня 2013, 22:49 Інше
І знову провалля у столиці
І знову провалля у столиці

Київ знову йде під землю. Цього разу величезне провалля утворилося в Солом'янському районі столиці через черговий прорив труби. У кількаметрову яму впала машина, а навколишні будинки тепер без води.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Ось таке провалля завглибшки 2 метри утворилася на вулиці Смоленській через прорив труби з холодною водою.

Навколо ями велелюдно: комунальники, газівники, ДАІвці. Працівники водоканалу кажуть, прорвало близько третьої ночі. Утім, за десять годин по тому аварійних робіт так і не почали. Заважає ГАЗель, яка впала у провалля.

Яків Франчук, працівник Київводоканалу:

- Бачиш, розсчитал так, но не... МЧС обіщало, і ГАІ обіщало... Ми дали заявку, щоб убрали автівку, дали заявку в МЧС і в ГАІ, в них немає транспорту і немає чим убирати, говорить, всьо. Ми заказали свій автокран, щоб підняти цю машину, і можна було її витолкнути з ями, щоб можна було робити розкопку.

Фахівець твердить: ставити автівки на водогоні категорично заборонено. Утім, це роблять всюди. Тому, в разі прориву, й марнують багато часу на те, аби прибрати машини й дістатися труби. Так і цього разу.

Яків Франчук, працівник Київводоканалу:

- Автотранспортом на дорогах ми не занімаємось, вони стоять в охоронній зоні водопровода, тут проходить водопроводна мережа, і тут нічого не має стояти, а автомобілі стоять, ви бачите по всій улиці повністю на трубі стоять автомобілі.

Власник ГАЗелі спілкуватися з журналістами не захотів. А ось інспектори ДАІ зазначили: правил дорожнього руху господар машини не порушив.

Олег Пхайко, інспектор Солом'янського РВ ДАІ м. Києва:

- По правилам дорожнього руху тут їй не заборонено паркуватися, біля краю проїжджої частини автомобіль має право бути припаркований.

Газівники теж очікують. Кажуть, може, прорив пошкодив і паливну трубу. Мають оглянути місцину.

- Если завалилося, може трещина буть.

Поки працівники різних служб чекають на крана, який витягнув би машину з ями, кілька навколишніх висоток, дві школи та поліклініка - без холодної води.

Андрій, мешканець м. Києва:

- Поотключали все, воды нету, тут приехала водокачка, можно набрать воду.

Нарешті до провалля під'їжджає кран.

-  Щас сделаем. Віктор, давай сюда Камаза, я її цепляю барою і сюда її.

- Зараз кран спробує підняти автівку, побачимо, що з цього вийде.

На щастя, авто прибрали швидко і без пошкоджень. Тепер комунальники можуть працювати. Обіцяють поновити водопостачання, якщо не до вечора, то, принаймні, до завтрашнього ранку.