Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 січня 2013, 00:28 Інше
Гагнам-стайл прямує планетою
Гагнам-стайл прямує планетою

Минулого року флешмоби корейської макарени заполонили світ. Масовий психоз під назвою гагнам-стайл охопив усі країни. Відеоролик виконавця Сая зібрав на Ютубі понад 400 мільйонів переглядів і потрапив до Книги Рекордів Гінеса. А коронні па за репером повторювали і зірки, і впливові політики.

Бритні Спірс, Мадонна, Г'ю Джекман і навіть генсек ОНН Пан Гі Мун - всі вони утинають гагнам-стайл. Феномену синглу досі ніхто не може розгадати. Проте світова спільнота в захваті підхопила вірус запального танцю.

Свої кавер-версії випустили й американські вояки, і моряки, і навіть в'язні филипинської тюрми. В Росії корейський хіт заграли на піаніно й гітарі. А комп'ютерні спритники створили програму, за допомоги якої танцювати гагнам-стайл можна разом із самим Путіним. У цьому стилі змагалися під час президентських передвиборних перегонів Барак Обама та Міт Ромні, звісно, в пародії.

Кількість пародій на ролик вражає. Танець можна побачити в будь-якому куточку планети. Навіть молодята святкують весілля у гагнам-стилі. Джеремі Вено і Стефані Нгуе завдяки комічному відео стали відомі на весь світ.

Не пасуть задніх і спортсмени. Відомий сербський тенісист Новак Джокович не соромиться відтворювати найхітовіший рух - так званий Horse Riding Dance, який зображує стрибок на коні, на самому корті. А для гравців російської футбольної команди танець взагалі став ритуальним.

Михайло Кержаков, футболіст:

- Танцюємо, так.

Gangnam Style - означає розкішний спосіб життя, яким славиться Каннамгу, багатий і модний район Сеула. Таємниця успіху синглу - його відвертість. Пісня присвячена сексуальній дівчині, котра знає, коли треба поводитися витончено, а коли бути дикункою. Дотепер у Кореї роздягатися і співати про гарячих красунь вважали за непристойність. Тож нині відбувається своєрідна революція для людей південної країни. Сам шоумен Пак Дже Санг - так по-справжньому зветься виконавець Пі-Сі Вай - шаленої  популярності хіта не очікував.

Пак Дже Санг, південнокорейський виконавець (PSY):

- Завдяки гагнам-стайлу Пі-Сі-Вай став не лише відомим на весь світ, а й обійшов за популярністю Джастина Бібера та Одель. Співак отримав премію MTV EUROPE MUSIC AWORDS і потрапив до книги Рекордів Гінеса. Тепер він бажаний гість на всіх телевізійних шоу та приклад для наслідування.