Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 січня 2013, 21:50 Інше
Льодова казка у Китаї
Льодова казка у Китаї

Китайці не припиняють дивувати. Справжнє льодове королівство створили скульптори у Харбіні.

Зовні ці велетенські фортеці й гірки з криги в китайському місті Харбіні схожі на казкові. Щороку, коли температура падає нижче 30 градусів за Цельсієм, на шестистах тисячах квадратних метрів майстри створюють льодове королівство. Окрім місцевих жителів,  до тематичного парку льодових скульптур з'їжджається безліч туристів.

Цянь Хужао, турист:

- Я був тут торік, а нинішнє шоу ще грандіозніше. Чудернацькі пейзажі, атракціони для дітей і дорослих, багато ілюмінації. Це вражає. 

Загалом художники і скульптори витесали зі снігу й криги до двох сотень будівель. Чи не найбільша з них - 48-метрова кришталева фортеця. Її автори виточували, мов ювеліри.

Ван Женг'ю, скульптор:

- Цьогоріч ми додали багато нових елементів. Різноманітні найтонші лінії різьблення, рясне освітлення. Одним словом, намагалися, щоб сподобалося всім присутнім, аби відвідини парку стали для них незабутніми.

Офіційно парк у Харбіні відкриють після Нового року. Та тут уже зібралися сотні відвідувачів із дітьми. Коштує один візит до крижаного королівства близько 300 юанів. Це майже чверть сотні доларів.