Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 грудня 2012, 15:34 Інше
У вінницькому зоопарку не бажають спати ведмеді
У вінницькому зоопарку не бажають спати ведмеді

Гімалайський Малиш та бурий Бумер бавляться, снідають фруктами та збивають бурульки з клітки. Попри глибоку зиму дві пари ведмедів у вінницькому зоопарку навіть не думають засинати. Безсоння в них, найімовірніше, через погодні умови, зазначають зоологи.

Надія Сук, директор Подільського зоопарку:

- В нас, певно, такі кліматичні умови для них. А їм треба, щоб був мінус великий, і вони там залягають, і такі сніга. А в нас цього року, счітайте, снігу повно, а так же ж їх і немає, морозів таких великих. Ну хай 20-ть і потолок. Це ж невеликі морози.

Зазвичай, нагулявши за літо жиру, бурі та гімалайські ведмеді впадають у сплячку на цілу зиму. Нинішнім безсонням клишоногих ветеринари занепокоєні. Пояснюють, пухнастикам потрібен відпочинок. Аби підтримати імунітет тварин - склали особливе зимове меню.

Євген Ткачик, ветеринар:

- Ми добавляємо більше вітамінізовані корма для тих тварин, які мають заснути взимку, але не сплять. Для їхнього більш фізіологічного стану. Конєшно, впливає на стан здоров'я тварини, тому що тварина, коли в стані спокою - вона должна. Вона більш находиться у стані спокою. А так вона більш у стані збудження.

Компанію чотирилапим гімалайцям склав і сірий лебідь. Про нього забула зграя - проте згадали люди. Привезли зимувати до зоопарку.

Володимир Іванов, мешканець м. Вінниці:

- Він від їжі відмовився. Ми боялись, щоб він не загинув. А він буде тут в компанії - та й виживе.

Заманити ведмедів до барлогу зможуть тільки люті морози, сподіваються вінницькі зоотехніки. А от уродженців сонячних країв навіть мінімальний мороз не абияк налякав. До теплих приміщень переселили ледь не більшу частину розпліднику. На подвір'ї милувати очі відвідувачів лишилися тільки лиси, зубри, лами, олені та кабани.