Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 грудня 2012, 22:52 Інше
У Львові родина мешкає без стелі
У Львові родина мешкає без стелі

У Львові сім'я з дітьми вже півроку мешкає у квартирі без стелі. В одній із кімнат вона провалилася через систематичне заливання сусідкою згори. Місцева влада на допомогу постраждалій родині не поспішає - урядники кажуть: поновити перекриття мають ті, через кого воно прогнило.

- Це в мене вхід до сусіда. Ми рішили двохпланову квартиру робити - і нього, і в мене. Вибачте, будь ласка.

Пан Михайло намагається жартувати зі свого лиха. У квартирі дві кімнати - а насправді доводиться тулитися в одній. Півроку тому в іншому помешканні провалилася стеля. Господар каже, дивом уцілів.

Михайло Косач, мешканець м. Львова:

- Коли воно впало, я прибирав, тут було на маленький газончик сміття, я дістав і по голові, і по плечах, з того що валиться так. Я тою, але  просто так стою, що воно відіб'ється - не на мене впаде.

Перекриття прогнило і впало через численні затоплення старенькою бабусею згори. Тепер її забрали до себе родичі. Гроші на відновлення стелі ніхто з них давати не поспішає. У комунальному підприємстві теж розводять руками.

- ЖЕК не може цього зробити, тому що це перекриття - це роботи капітального характеру. І силами ЖЕКу ми зробити цього просто не можем.

У районній адміністрації запевняють, що у квартирі виконали першочергові протиаварійні роботи. Якби стелю зруйнували стихія або час, то відремонтували б. А так - хто затопив, той і лагодить.

Ірина Маруняк, керівник Галицької райадміністрації м. Львова:

- У зв'язку з тим, що дві квартири є приватизовані, мешканці, і з вини квартири номер 4 сталося це руйнування і залиття квартири номер вісім - за кошти квартири номер чотири мають бути виконані ці роботи.

Урядники запропонували родині самотужки відремонтувати стелю, а гроші через суд стягти з винуватців. Проте сім'я з двома дітьми тепер витрачає заощадження на лікування. Через діру вгорі у помешканні тхне цвіллю. Діти почали через це хворіти.

Оксана Косач, мешканка м. Львова:

- Обструктивний бронхіт, задишка другого ступеню, ми приїхали майже в реанімацію Тобто він їхав, дихаючи через раз і без свідомості, ми його везли в лікарню.