Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 грудня 2012, 00:01 Інше
На Чернигівщині загадково зникла очільниця сільради
На Чернигівщині загадково зникла очільниця сільради

На Чернігівщині досі шукають очільницю села під назвою Максим, що в Козелецьому районі. Запропастилася Тамара Новик 30-го листопада.

У Максимівській сільраді незвично порожньо - громадян місцева очільниця не приймає з 30 листопада.

Ніна Крупко, секретар Максимівської сільради:

- Поїхала утром на роботу десь годин в девять і більше не приїхала.

Сергій Бриль, керівник відділу УМВС України в Чернігівській області:

- На власному автомобілі Черрі-Тото чорного кольору поїхала до сільради, де вона працює головою, і її місцезнаходження з того часу невідоме.

Сорокап'ятирічна Тамара Новак зникла саме на цій ділянці шляху, що сполучає Максим із сусідньою Соколівкою. Що сталося з досвідченою кермувальницею - досі загадка. На трасі - жодних слідів ДТП.

- Думаю, шо більше всього, машину все таки десь дорогою взяли і підрізали. Може, под заказ пошла...

Одна з версій місцевих селян - їхня очільниця стала жертвою нападу звичайних грабіжників. Мовляв, злочинців міг спокусити новенький позашляховик. На думку ж інших - чиновниці помстився хтось із незадоволених претендентів на земельну ділянку.

Андрій, мешканець с. Максима:

- Говорять, що їй угрожав хтось, але вона не зверталася до міліції. Це так ходять слухи, кажуть так. Кажуть, що поїхала на Козелець і назад не вернулася. А шо по дорозі могло случиться...

Певне підтвердження цієї версії Свідок знайшов і в сільській бухгалтерії. Кажуть, охочих отримати омріяні 25 соток поряд із майже столичними Броварами - хоч греблю гати.

Тетяна, бухгалтерка:

- А бували випадки, що відмовляли комусь?

- Бували випадки, що відмовляли. Вільної землі у нас зараз немає…

Правоохоронці ж від офіційних коментарів утримуються. Кажуть, перевіряють усі можливі версії, а рідним і односельцям Тамари Новак радять не втрачати надії. За іронії долі, два роки тому чиновниця вже була героїнею програми Свідок. Голова сільради брала участь у розшуку своєї землячки - старенької бабусі, що заблукала в лісі. Тоді пенсіонерку знайшли. Тепер селяни також сподіваються на щасливий фінал.