Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 грудня 2012, 01:03 Інше
Мати-зозуля з Сумщини кинула доньку в лікарні
Мати-зозуля з Сумщини кинула доньку в лікарні

Поховала живцем. 22-річна п'яничка із Сумщини передчасно народила двійко дівчаток. Одна дитина померла сьомого дня, іншу забрали до реанімації. Мати ж повернулася додому й розповіла всім, що поховала обох доньок. За своє життя жінка народила вже чотирьох малюків, але жодна дитина з нею не живе.

Під час вагітності жінка пила, гуляла, хворіла... й не лікувалася. Тож пологи почалися завчасно, а щойно народжені двійко дівчаток не важили й кілограма. Менша життя поза лоном не витримала сьомого дня, за  другу боролися лікарі.

Наталія Голуб, керівник відділу Сумської дитячої обласної лікарні:

- С диагнозом внутриутробная инфекция, врожденная пневмония. На следующий день мама появилась в отделении реанимации, посмотрела ребенка. Ей был выдан список предметов по уходу за ребенком. Она сказала медсестрам, то пошла снимать деньги, чтобы купить ребенку памперсы, и больше маму никто не видел.

Батькові дітей, а заразом і всім сусідам, жінка розповіла іншу історію. 

Олександр, батько дітей:

- Звонит мне: ребенок умер, я в расстороенных чувствах, еще й напился на работе, чуть не выгнали (смех). Проходит время, каже, мне сказали, якась там чи медсестра, я так там и не понял, твоя вторая девочка умерла, тебе здесь делать нечего.  

Всупереч таким запевненням, дівчинка одужує. Але вже як покинута - за місяць вона переїде до будинку малюка. Там на неї чекає 3-річний братик. Ще одного синочка - 4-річного - виховує свекруха, щодо нього матір уже позбавили прав.

Павло Мороз, фахівець Жовтневої селищної ради:

- Постійно є жалоби від сусідів, що вона випиває спиртні напої. Неоднократно дитину находили на території селища без нагляду. Дома, там, де проживає Жанна - повні антисанітарні умови, дитина часто хворіла, і на різні захворювання, і педикульоз, і чесотка, це і лікарі знали, і тому було прийнято рішення про вилучення дитини з сім'ї.

Молодицю не раз притягали до адміністративної відповідальності, вмовляли й переконували, але марно.

Олег Болотін, оперуповноважений Білопільського РВ міліції:

- На неодноразові прохання громадянка ігнорувала, поводила себе агресивно, мотивуючи тим, що вона доросла і не бажає, щоб працівники міліції чи соцрабітники втручались в її особисте життя.

Утім, тепер відмовлятися від немовляти жінка передумала. Причину пояснює її чоловік. 

- Надо оформить же эти деньги, получить, за первые роды платить будут. Вот отдам! (демонстрирует кукиш) Заберу, зароблю грошей, приеду и заберу. 

Щоправда, такої можливості в жінки може й не бути. Проти неї розпочато кримінальне провадження. За злісне невиконання материнських обов'язків їй загрожує п'ятирічне позбавлення волі.