Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 листопада 2012, 21:07 Інше
Під Києвом власник застрелив ротвейлера-вбивцю
Під Києвом власник застрелив ротвейлера-вбивцю

Він загриз людину й загинув сам. Ротвейлера, що напав на 50-річного чоловіка на Київщині, застрелили. Кілька днів тому чотирилапий охоронець кукурудзяного поля наскочив на селянина, пошматуав його, а потім утік.

Звістка про страшну смерть п'ятдесятирічного Миколи Сергієнка лихоманила Згурівку майже три доби. Що серед білого дня фермеровий пес роздер людину, тут спочатку не йняли віри. 

- У них собака постоянно на привязі, у вольєрі. Щоб бігали - у нас такого нема.

Утім навіть побіжний погляд на знайдене на кукурудзяному полі тіло сумнівів не залишав - чоловіка пошматував величезний звір.

- Були виявлені численні кусані і рвані рани. В області шиї. Також руки були обгризені до кісток.

Допитані ж правоохоронцями свідки розставили всі крапки над і. У день трагедії селянин випивав у польовій сторожці. Коли ж зп'яну почав чіплятися до прив'язаного неподалік ротвейлера - той гризнув задираку за пальця. Ображений чоловік усівся на велосипеда й поїхав з поля, та собака зірвався з припону і швидко наздогнав кривдника.

Володимир Волошин, керівник дільничних інспекторів Згурівського РВ міліції:

- Видно було, що він відбивався, але ж від такої собаки трудно відбитися. Собаки було близько 80 кілограм - немаленька. Тим більше, що це бойцовська собака і великих труднощів стягнути з велосипеда для неї не составило.

Після кривавої розправи ротвейлер подався геть. Коли він не з'явився ані на полі, ані вдома у фермера - селяни не на жарт полякалися. На собаку одразу ж влаштували облаву - місцеві мисливці прочісували ниви й чагарники, а наляканий люд не виходив надвір. Проте вже за три доби пес повернувся до господаря. Той одразу прив'язав годованця і вбив трьома пострілами з ловецької рушниці. Каже, не зміг пробачити чотирилапому смерті приятеля, та ще й доброго сусіда.

Юрій, власник ротвейлера:

- Як звали Вашу собаку?

- Дік. Ти представляєш, як сусіда мого загриз. Це представляєш, як мені на душі. Я сам жить не хочу. Плигнуть мені чи повіситься...

За словами ж фахівців, з якими спілкувалися журналісти "Свідка", трагедії у Згурівці могло й не трапитися.

Сергій Клочко, зоопсихолог:

- Он был выпивши. Если ты идешь с бутылкой, то не надо лезть к такой собаке. Возможно, там какие-то были непрязненные отношения человека и собаки. То, что животное целенаправленно его преследовало - оно это делало не зря. Какой-то был конфликт.

А ще ця історія має стати доброю наукою для господарів чотирилапих. Вже відомо, що сторожового пса фермер завів майже три роки тому, проте його майже не виховував. 

Сергій Клочко, зоопсихолог:

- Животное не может отвечать за свои действия. У него нет ни прав, ни обязанностей. Это все лежит на владельце. Захотели собаку - пойдите, сдайте, проучитесь на курсах. Люди, которые являются профессионалами, проверят ваши знания, способны ли вы управлять таким животным или нет.