Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 серпня 2012, 22:48 Інше
У Севастополі підлітки врятували заблукалу дитину
У Севастополі підлітки врятували заблукалу дитину

Байдужість дорослих і сміливість дітей! У Севастополі підлітки привели до міліції 4-річного хлопчика, який загубився і не міг пояснити, де живе. Знайти його батьків юні рятівники спочатку намагалися самотужки, але в кожній квартирі перед ними зачиняли двері.

Ранок, усі ще сплять. Саме час для хатньої роботи. Тож мати трьох дітей вирішила швиденько піти до крамниці, придбати харчів на сніданок. Дверей у будинку не зачиняла, лише хвіртку на гачка.

Ольга Біла, мати зниклої дитини:

- Пока дети еще спали, пошла утром купить томата домой, ну, покушать приготовить. У нас магазин находится в двух минутах от нас, ну туда-обратно на дорогу уходит 15-20 минут, не больше.

Та наймолодший, 4-річний Олексійко, прокинувся раніше, ніж зазвичай. Поки старші сестри спали, вирішив піти погуляти. 

- Ты хотел погулять?

- Да.

- А дома кто-то был, когда ты уходил?

- Ага.

- Кто? 

- Надя.

- Сестричка?

- Ага.

- А мама где была?

- Мама пошла скупляться.

За кілька годин юний мандрівник подолав понад 5 кілометрів - жвавими вулицями, залізничними коліями, піщаним пляжем. На одному з подвір'їв самотнього, брудного, втомленого й переляканого хлопчика помітили старші діти. Долею загубленого малюка перейнялися по-дорослому.

Владислав, рятівник:

- Мы гуляли с мальчиками во дворе. Видим, две девочки идут и мальчик, вот этот мальчик. Мы подошли к ним, они спрашивают у мальчика номер телефона маминого и папиного, и он говорит: я не знаю, он разные номера поназывал. Девочка звонила - неправильные номера.

Рятувальну естафету перейняли вже хлопці. З малим пішли по квартирах усіх прилеглих будинків. "Дитина не наша, її не знаємо!" - відповідали дорослі й одразу зачиняли двері. Допомогти знайти батьків не згодився ніхто. Врешті підлітки зметикували - звернутися до міліції. Там якраз збирали наряди.

Михайло Мишин, керівник сектору Нахимівського РВ міліції м. Севастополя:

- По тревоге был поднят личный состав Нахимовского райотдела и начались проводиться комплексные рейдовые мероприятия в районе проживания семьи, где ушел ребенок, также по всему Нахимовскому району.

Із заявою до міліції рідні загубленого малюка звернулися лише за 5 годин. Весь цей час шукали сина самотужки. На неньку правоохоронці вже склали адмінпротокола за нехтування материнськими обов'язками. Натомість батькам трьох рятівників урочисто дякують за відмінний приклад виховання своїх дітей. Юним героям - подарунки й добра слава.