Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 серпня 2012, 22:06 Інше
Від київської новобудови відвалився шматок фасаду
Від київської новобудови відвалився шматок фасаду

Ціни на житло у київських новобудовах - найвищі в Україні. Висотки у столиці зростають, як гриби. Та чи відповідає ціна якості? Над цим міркують самовидці пригоди на вулиці Лазо: там від нового будинку відірвався цілий шмат, який тільки дивом не поцілив комусь у голову.

Будинок буквально розсипався на очах. Все сталося вночі в Дніпровському районі Києва, на вулиці Сергія Лазо. Під час негоди впав шматок зовнішньої обшивки 25-поверхового недобуду. Шалений вітер відкинув уламки фасаду аж до сусіднього будинку. Люди побаченим і досі шоковані. Це й не дивно, адже шматки швиргонуло аж під вхідні двері їхнього під'їзду.  

Віталій, мешканець м. Києва:

- Летело все это вот листом. - Тут "Бух!" Я даже сам присел. Я такого не ожидал!

Хоч і сталося все під час шквального вітру, містяни переконують - стихія тут ні до чого. Кажуть, уламки будівлі не вперше загрожують життю людей. Місцева прибиральниця впевнена - від каліцтва її порятував випадок.

Тамара, прибиральниця:

- Это не первая плита валится. С той стороны тоже была свалена плита. С этой стороны тоже. А было такое, что с той стороны стенка отвалилась. И я хорошо, что была под контейнером. Убирала возле контейнеров. Отакая вот груда летит штукатурки на голову.

Хто винен: стихія чи людська недбалість, вирішили запитати на будмайданчику. Та особливого бажання розповідати про інцидент ніхто не виказав. Керівництва ж  на місці не було.

- Ну, де її шукать?

Лише дивом обвал будинку не призвів до трагедії. Хто відповідатиме за інцидент - питання  відкрите. Адже навіть в державній архітектурно-будівельній інспекції, що має контролювати процес зведення споруди, жодних коментарів "Свідку" так і не дали.