Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 серпня 2012, 16:12 Інше
Класика українського кіно на НТН в День незалежності
Класика українського кіно на НТН в День незалежності

24 серпня на День незалежності телеканал НТН покаже класику українського кіно.

О 6.30 ранку для цінителів української кінематографії - "Вавилон XX" з Любов'ю Поліщук, Іваном Миколайчуком, Анатолієм Хостікоєвим та Іваном Гаврилюком у головних ролях. Неповторний колорит українського характеру заворожує і не перестає дивувати глядача. Роль Мальви - одна з перших зоряних ролей Любов Поліщук. Фільм знятий за мотивами повісті Василя Земляка "Лебедина зграя" на основі реальних подій.

"Пропала грамота" - музична комедія за мотивами однойменної повісті Н.В. Гоголя в ефірі телеканалу о 8.15. Фільм з Іваном Миколайчуком у головній ролі про пригоди відважного козака Василя і запорожця Андрія, що відправилися до цариці до Петербургу з гетьманською грамотою. Барвисте, веселе, комедійне видовище з яскравими характерами, кумедними пригодами, наповнене жартами та музикою. Фільм буде показаний з оригінальною української звуковою доріжкою в оцифрованій якості.

О 19.30 історична драма "Тарас Бульба" - один з найгучніших і видовищних екшн-проектів останніх років з неповторним Богданом Ступкою в головній ролі. Багато українських режисерів, в т.ч. і Олександр Довженко, мріяли перенести безсмертний твір Гоголя на кіноекрани, проте у результаті екранізацію реалізував російський кінорежисер Володимир Бортко в 2009 році.

О 23.00 в ефірі НТН військова історична драма 2004 року "Залізна сотня", яка оповідає про долю сотні бійців Української Повстанської Армії на чолі з Михайлом Дудою-Громенко, які діяли на території Східної Польщі.