Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 серпня 2012, 23:54 Інше
На Прикарпатті стався аварійний вилив нафти
На Прикарпатті стався аварійний вилив нафти

Прикарпаття залило нафтопродуктами: аварійний вилив стався внаслідок розгерметизації трубопроводу. Отрута потрапила просто в річку. Площа забрудненої ділянки -  63 квадратні метри.

Витік стався в горах і нафта потрапила до найближчого потічка. Нижче за течією люди в селі і досі чують характерний запах. До річки не підходять і худобу не пускають. Ще й переживають, що тепер з криниць воду пити небезпечно.

Любов Сапіжак, мешканка с. Кривця:

- Корови випасаються в нас на пасовищі, йдуть через потічки і привикли пити, може, будуть цю воду пити, трудно дивитися, щоб вона не попробувала цей води.

Микола Сапіжак, мешканець с. Кривця:

- В криниці може попасти. То ж близько криниці біля потоків.

Спеціалісти "Надвірна-нафтогаз", якому належить нафтогін, говорять - витік локалізували. А за коментарями відсилають до керівництва.

- Без коментарів. Все туди, до начальства. Розкопка нафтопроводу, вирізка пошкодженої частини і вставка нової труби.

Тим часом комісія намагається встановити причину. Версію, що до аварії причетні люди, вже відкинули.

Ігор Яківчук, керівник екологічної інспекції в Івано-Франківській області:

- Це так звана сира нафта, та нафта, яка добувається з землі, вона непридатна, вона потребує певної обробки, щоб стати якимось нафтопродуктом. До технічної зношеності приходять багато трубопроводів, багато комунікацій, і це могло стати причиною, могло стати причиною наслідок зсуву.

Екологи запевняють - селянам боятися нічого. Та про всяк випадок проби грунту і води перевірять у лабораторії. Забруднену землю обіцяють утилізувати, а на її місце завезти чисту.