Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 серпня 2012, 22:24 Інше
На столичній Троєщині - черговий прорив води
На столичній Троєщині - черговий прорив води

Столичний масив Троєщину затопило. Не через дощ чи повінь. На перехресті вулиць Сабурова та Бальзака прорвало трубу з холодною водою. Містяни кажуть: їх заливає на цьому місці чи не щороку.

На вулиці небувала спека, на небі ані хмаринки, а на столичній Троєщині - велика вода: прорвало трубу. Наслідки аварії масштабні: підтопило майже сотню автомобілів.

Генадій Піддубний, працівник СТО:

- Вода піднімалась досить високо, десь по коліна. Деякі машини були залиті по поріг. Люди, звичайно, намагалися врятувати свої машини. Виганяли тут, висушували, коврики піднімали. Півтори-дві годинки витікала вода вільно. Тут була річка.

Микола, мешканець м.Києва:

- Посмотрел - это действительно течение. Почти что моментально хлынула вода, затопила переход.

Містян таким потопом вже не здивуєш. Кажуть: це вже стало традицією. Майже щороку вони споглядають, як автовласники панічно рятують свої автівки.

- Раз в год. Третий или четвертый, не знаю. Мы здесь пока обитаем, такие прорывы в одном и том же. Вот это вот как раз вот эта чаcть напротив нашего дома. Вот это проблемный участок.  Це вже 5 чи 6 випадок в різних місцях. Саме на цій ділянці, скажімо. На цій ділянці Бальзака.

У Київводоканалі запевняють: хоча труби ще не відремонтували, та води мешканцям будинків не бракуватиме.

Вікторія Яковлева, радник з інформаційної політики Київводоканалу:

- Из-за этой аварии было снижено давление в наших водоводах. И поэтому, наверное, жители верхних этажей ощущали, так сказать, нехватку воды. Вода в домах есть. Авария локализована. Всегда, когда идет локализация аварии, после этого выбирается новый путь, по которому вода будет поступать в дома граждан.

Комунальники кажуть: дадуть трубам лад якнайшвидше. Та надійності ремонту не гарантують. Нарікають на те, що в більшості підземних комунікацій вже давно збіг термін експлуатації.