Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 серпня 2012, 22:36 Інше
Реконструкція Поштової площі у Києві призведе до заторів
Реконструкція Поштової площі у Києві призведе до заторів

До непростого життя варто готуватися столичним водіям: за місяць на Поштовому майдані починається масштабна реконструкція, що триватиме майже рік.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Вас гостинно вітає Поділ! Будь-ласка, автовласники, рухайтесь вільно, допоки є така можливість, бо менш як за місяць тут, на Поштовій площі, смуг для руху стане чи не втричі менше.

Тут стартує масштабна реконструкція. Майбутній вигляд майдану обирали тривалий час. І ось зрештою наче визначились з проектом. Площа матиме два тунелі для транспорту й пішохідну зону над ними. 

Для такого чималого  будівництва потрібно добряче перерити усю Поштову площу й дві дотичні дороги - Набережно-Хрещатицьку вулицю й Набережне шосе. Власне, це й збираються зробити дорожники ближчим часом. А нині тривають підготовчі роботи: по боках автошляхів кабелі закладають.

- Електрика.

- А що?

- Ліхтарі, ну туди на город буде йти кабель.

А ось буквально з кінця серпня копатимуть на дорозі. Тож для руху транспорту залишать чи не по півтори смуги в обидва боки. Водії спантеличені. 

- Ну будут пробки, конечно, здесь сейчас уже стать негде.

- Будем якось обїжджати, а як? Буде видно.

- Ну спустились з Європейської площі.

- А тут, думаєте, не завантажено буде?

- Завантажено! Але ж треба терпіти, зроблять, буде краще, я думаю.

Дорога через Поштову площу така собі об'їздна - з Обухова до Вишгорода. Потік транспорту тут більше дев'яти тисяч автівок за годину. Щоб не стати в одному величезному заторі, досвідчені кермувальники рекомендують об'їжджати будівництво через лівий берег столиці або центр, користуючись для цього Московським та мостом Метро. Чи пересідати на двоколісники.

Реконструкцію єдиної столичної площі, яка має вихід до Дніпра, планують закінчити у травні 2013-го. Поки не поспішають.

Далі у містобудівників на черзі - капітальна реконструкція мосту Метро.