Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 липня 2012, 23:14 Інше
У Каховське водосховище скидають нечистоти
У Каховське водосховище скидають нечистоти

За отруєння Каховського водосховища за ґратами може опинитися директор Бериславського водоканалу. Екологічна прокуратура впевнена - саме він винен, що впродовж десяти років міські нечистоти лилися до резурвуару питної води. Та чи допоможе це зробити аква віту чистою? 

Очисна система міста Берислава, що на Херсонщині, працює від 74-го року. А точніше - працювала до 2002-го. Тоді, після аварії, вона припинила існування. Усі нечистоти полилися в Дніпро.

Віталій Кузьменко, мешканець м. Берислава:

- Рыба постоянно дохлая плавает. Постоянно вонь, когда температура подымается. Машина подъезжает, что возит канализацию, вставляет трубу и стекает сюда, в Днепро.

В екологічній прокуратурі швидко знайшли винного. Там вважають, що керівництво бериславського водоканалу свідомо перетворило водосховище на вигрібну яму.

Луїза Яковлева, заступник прокурора Дніпровської екологічної прокуратури:

- Ті порушення, які встановлені дніпровською еологічною прокуратурою на бериславському водоканалі, тривали 10 років. 10 років ні органи місцевої влади, ні органи самоврядування, ні контролючі органи не були в змозі вирішити питання про припинення скиду стічних вод у водосховище.

Місцева влада виправдовується: про проблему знали, але грошей на її усунення катма.

Сергій Шматов, перший заступник Бериславського міського голови:

- Вся надежда на государственные деньги, потому что сегодня сумма озвучивается порядка 30 млн. Согласитесь, Берислав имеет бюджет 6 млн и говорить о 30 - это десятилетия и нерешаемая проблема никогда.

У прокуратурі обіцяють - винних швидко покарають і цей випадок стане прикладом для інших. Адже схожі ситуації є і в інших реґіонах. Та чи допоможе кримінальна справа владнати велику екологічну проблему маленького Берислава? Без державної допомоги питання риторичне.