Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 липня 2012, 23:45 Інше
В Одесі мати залишила без нагляду маленьких дітей на чотири доби
В Одесі мати залишила без нагляду маленьких дітей на чотири доби

Трьох дітей на чотири доби зачинили самих в одеській оселі. Хлопчики трьох, п'яти й семи років сиділи у квартирі без їжі. Весь цей час із ними був голодний собака. До цього призвели дії батьків, і невідомо, чим би все скінчилося, якби на сполох не вдарила бабця.

Через погані стосунки з бабусею жінка дітей у неї не залишала. Хоч та мешкає за стіною. Старенька підгодовувала хлопчиків трьох, п'яти та семи рочків через віконні грати. Тому, коли донька разом з останнім чоловіком зникла на чотири доби, не витримала та звернулася до міліції. Метал перепиляли, малих визволили й відвезли до дитячого притулку.

Владислав Носов, в.о. керівника Одеської міської ради:

- Дети были голодны, дети были грязны, дети нуждались в помощи взрослых, чтобы вернуться в нормальное состояние. Кроме того, с ними в этой квартире была закрыта ещё и собака-боксер, которая тоже испытывала голод и поэтому могла быть готовой на какие-то, даже самому доброму животному, непривычнее проявления. 

З дітьми нині працює психолог, бо вони пережили стрес. Усі троє тепер - на спеціальному харчуванні. Ситуація ж у родині складна - у старших хлопчиків також є батько. Утім, із сім'єю мешкає останній чоловік жінки. І, кажуть сусіди й чиновники, про малих ніхто не дбає.

- Она не разрешает и бабушке кормить, а бабушка через окна что-то там сделает, ерунду, даст им через окно - они кушают, а мама там кинет кусок хлеба и на дырчик, и дыррр.

- Здесь три папы. Дети уже даже запутываются. Один говорит, что у нас два папы. Другой говорит - три папы, не, говорит, два папы - это нормально, а три - это ненормально.

Жінку вже притягали до відповідальності за невиконання обов'язків із виховання дітей. Нині ситуація повторилася. Тому правоохоронці ставлять питання про позбавлення її материнських прав.

Олександр Лисий, керівник відділу Одеського МУ міліції:

- Мать появилась непосредственно в отделе милиции через три часа после того, как произошло разбирательство по данному факту и дети уже были направлены в специализированное детское учреждение. Мать отрицала то, что она отсутствовала на протяжении 4-х дней, мотивировала тем, что отошла всего лишь на пару часов.

Комісія вже зробила висновки: через погані умови в оселі діти там жити не можуть. А у притулку малі перебуватимуть доти, доки чиновники вирішуватимуть питання стосовно матері.