Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 квітня 2012, 19:59 Інше
В Дніпропетровську пролунали чотири вибухи
В Дніпропетровську пролунали чотири вибухи

Дніпропетровськ - в облозі. В місті серед білого дня пролунали чотири вибухи. Постраждали майже три десятки людей. Регіон охопила паніка.

Перший вибух пролунав о дванадцятій дня на зупинці Оперний театр, на вулиці Серова. Саме тієї миті під'їхав трамвай.

Володимир Кожубець, свідок:

- Он только прибыл, готовились пассажиры выходить, начали выходить, мне дальше было ехать, а после взрыва - все побежали и дым был очень большой.

Вибуховий пристрій спрацював не у транспорті, а був схований десь на зупинці - кажуть самовидці.

Юрій, свідок:

- В момент прохождения по рельсам произошел взрыв, наверное, взорвалась урна, вот в той машине пострадала женщина, моя машина побита осколками, вон большая вмятина, ну теракт, наверное.

Олексій Щербатов, керівник відділу ГУ МВС України в Дніпропетровській області:

- В урне на остановке сработало взрывное устройство.

Під час вибуху дуже понівечило трамвай, але загиблих немає. З півдесятка людей постраждали, двоє з них дістали тяжких травм.

- Смотри, тут на остановке взрыв был.

Та не встигли люди оговтатися від цієї надзвичайної події, як за десять хвилин знову рвонуло. Цього разу на вулиці Столярова, біля Монтажного технікуму.

- Студенты, большая перемена, очень много людей.

Подейкують - знову вибухівку сховали в урні. Уламки, що летіли звідусіль, зашкодили людям.

Юлія, свідок:

- Мальчик, ему по ходу в ухо что-то стрельнуло, все в крови, его по ходу отвели в техникум, в медпункт.

Та й на цьому здригання Дніпропетровська не скінчилися. Вибух пролунав утретє - біля 99-го будинку на проспекті Карла Маркса.

Зоя Вікторівна, свідок:

- Мы слышали взрыв, я была в комнате на Серова, я не могла на работу пройти, мне сказали - возле памятника влюбленных взрыв, и вот напротив моего дома опять взрыв.

На очах Зої Вікторівни перехожій ледь не відірвало руку.

- Кровью истекает, вот лужа.

Та був і четвертий вибух - о тринадцятій годині. Пролунав він неподалік трьох попередніх. В епіцентрі опинилася пані Ірина.

Ірина, постраждала:

- Шла возле парка Чкалова, сейчас - глоба, шагов двадцять, почувствовала боль в руке, и когда развернулась - с левой стороны был уже дым.

Окрім Ірини в лікарнях перебувають ще двадцять п'ятеро людей. Троє постраждалих від ушпиталення відмовилися. У більшості - травми не смертельні, але є й тяжкі хворі. Приміром, одному чоловікові довелося ампутувати руку.

Сергій Риженко, керівник  Дніпропетровської обласної лікарні:

- Основные больные - это рваные раны, ушибленные, осколки от гравия, осколки от самих производных.

У Дніпропетровську нині дуже важка психологічна атмосфера. В соціальних мережах пишуть про десятки вибухів. Та МНСівці підтверджують тільки чотири. Людям радять не виходити з будівель. Комунальники поспіхом демонтують смітники. Міліціянти вже порушили кримінальну справу за фактом тероризму. Подейкують, що затримали перших підозрюваних.