Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 квітня 2012, 11:05 Інше
На Київщині провели антитерористичні навчання
На Київщині провели антитерористичні навчання

На Київщині невідомі захопили літак. Судно наздогнали українські винищувачі й примусили сісти на Васильківському аеродромі. Вже на землі спецпризначенці здійснили штурм, нейтралізували терористів і врятували заручників.

За мить Ан-26-й підніметься в небо. Окрім екіпажу, на облавок потрапили терористи. Із погрозами розстріляти пасажирів вони взяли судно під свій контроль.

Василь Никифоров, командувач військово-повітряних сил України:

- Літак, який був захоплений терористами і піднятий у небо. Літаками-перехоплювачами МІГ 29 він був обнаружений.

Екіпажі вийшли на звязок з екіпажем, який виконував політ угнаного літака, і примусили до посадки.

Таку легенду вигадали організатори антитерористичних навчань. Кажуть, під час футбольної євро-першості треба бути готовими до будь-яких неприємних сюрпризів. Тож роботи вистачить для кожного відомства. Після того, як повітряні сили відіграли свою роль, до справи береться СБУ. 

Олександр Дем'янчук, кореспондент:

- Організатори навчань переконують - до протидії тероризму готові на всі сто. Тож не дивно, що не дивлячись на гуркіт двигунів, все відбулося доволі тихо і без жодного пострілу.

Правоохоронці впевнено говорять - в Україні є все, аби попередити такі випадки.

Про безпілотні апарати ви, напевно, чули тільки з фільмів. Є така міні-авіація і в Україні. Щоправда, схожа вона на дитячу забавку за шалені гроші.

Михайло Матійчик, директор центру безпілотної авіації:

- Если в дешевой версии - где-то 15 тысяч долларов, до 30-ти.

Безпілотники розробили в Житомирському військовому інституті. Директор запевняє - за потреби літачки можуть патрулювати й небо над стадіонами.

Юрій Даник, керівник Житомирського військового інституту:

- Якщо буде потреба, він видасть саму гру, щоби її можна транслювати, а взагалі, якщо буде несанкціоноване скуплення людей, якщо десь з'являться якісь машини, де вони не мають бути, якщо десь димок піде.

Чи патрулюватимуть небо під час футбольного Євра безпілотники - поки незрозуміло. А от навчання мають намір провести й в інших містах, що прийматимуть матчі Єврочемпіонату. Завдання - налагодити взаємодію всіх відомств.