Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 листопада 2011, 14:19 Інше
У центрі на підземній стоянці Києва вибухнув позашляховик
У центрі на підземній стоянці Києва вибухнув позашляховик

Сумна доля й іншого позашляховика. Він злетів у повітря в середмісті Києва, на підземному паркованні. Вибухом понівечило ще кілька машин, та людей цієї миті на стоянці не було. Слідчі провадять розслідування і припускають, що власник машини міг комусь перейти дорогу. Тим більше, що він чогось остерігався.

Геннадій, охоронець паркування:

- Полдевятого утра, суббота. Сидел на смене. Взрыв - и всё, а потом приехали МЧС, милиция, и машину забрали на экспертизу.

Свідки розповідають: за секунду все парковання вкрили пил і дим. Коли розвиднилося, перед очима постала жахлива картина. У кутку стояв розтрощений позашляховик. Поряд із ним - іще кілька пошкоджених дорогих машин. Вибухова хвиля повибивала двері в технічних приміщеннях. Не витримали й гіпсокартонні шахти. Що це не нещасний випадок - експерти збагнули одразу.

Володимир Дмитренко, в.о. керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Було проведено огляд місця пригоди. Наразі всі речові докази, які зібрані під час огляду місця події, направлені на експертизу. За цим фактом порушили КС за ст. про замах на вбивство.

Зі слів правоохоронців, власник атомобіля - підприємець, що винаймає приміщення в цьому будинку. Машина була робочою, та кілька днів нею не користувалися.

Володимир Дмитренко, в.о. керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Автомобіль належить столичному підприємцю. Це звичайний громадянин і ми не можемо сказати, що він відомий, впливовий.

Тутешні охоронці розповідають: у цьому будинку мешкає і працює багато бізнесменів. Для них безпека - понад усе.

Геннадій, охоронець паркування:

- За 9 лет - первый раз. Здесь пропускной режим. Никто не может зайти. Это только либо через консьержку, или сюда, а мы на месте.

Олександр Дем'янчук, кореспондент:

- До підземного паркінку так просто не увійти. Крім цього, власник постраждалого авта влаштував цілодобове відеоспостереження за своїми автівками. Та навіть такі безпосередні заходи не злякали невідомого мінера.

У міліції не коментують, навіщо бізнесмен і вдень і вночі стежив за позашляховиком. Тож невідомо, чи допоможе слідству той відеозапис.