Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 листопада 2011, 13:34 Інше
Житель Вінниці зібрав цілу колекцію зброї
Житель Вінниці зібрав цілу колекцію зброї

Цілий арсенал сучасної та старої зброї назбирав мешканець Вінниці. Гвинтівки та артнабої він зберігав навіть у дитячій кімнаті, поряд із однорічним малям. Ані сам господар, ані його рідні нічого погано в цьому не вбачають.

Непомітний будинок у приватному секторі Вінниці виявився повен різноманітної зброї. Його 39-річний господар зібрав в оселі справжній арсенал - пістолети ТТ, "Маузер" і "Форт", револьвер системи "Наган", п'ять гвинтівок, карабін, граната, понад тисячу різноманітних набоїв.

Віктор Стеблов, заступник керівника аварійно-рятувального загону:

- Судя по вигляду, вона ще в нормальному состоянії.

Затриманий скромно пояснив: просто він любить і колекціонує зброю.

Валерій Ноник, керівник УМВС України у Вінницькій області:

- Як пояснив мешканець цієї оселі, що це було його захоплення з дитинства - збирати зброю часів Великої Вітчизняної війни. Але разом з тим було вилучено і сучасну зброю. Тому, зараз проводяться дослідження в НДКЦ, і робиться експертиза цієї зброї. І перевіряється щодо його причетності до продажу зброї, незаконного оббігу зброї.

Під час огляду будинку міліціянти знайшли частину колекції навіть у дитячій кімнаті під ліжком. З-під нього витягли електродетонатори, гвинтівки та набої. Про можливі наслідки такого зберігання чоловік і не замислювався.

Правоохоронець:

- Тобі отак чисто по-человечески не страшно було? Дитина по подвір'ю бігала. Чи новості не включав? Не чув - там подорвався, там подорвався?

Найчастіше затриманий свої знахідки викопував, або ж витягав з Південного Бугу. Потім удома розбирав, і збував у Києві іншим колекціонерам за 100-150 гривень.

Усі експонати незаконного арсеналу вивезли за місто та знешкодили. Проти затриманого порушили кримінальну справу. Колекціонерові ж загрожує позбавлення волі на термін до 5 років.